Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marian Godină, despre cazul Horodniceanu: ”Mă aștept să fie destituit din funcție”

Polițistul Marian Godina a vorbit la Euronews România despre cazul fostului șef al DIICOT și actualului vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Daniel Horodniceanu care a fost filmat în timp ce îi amenință pe doi polițiști cu pierderea funcției și cu sesizarea superiorilor, după ce a fost oprit în trafic. În ciuda justificărilor sale că a fost provocat să recurgă la intimidare, Horodniceanu a exprimat regretul pentru reacția sa. În urma acestui incident, Sindicatul Național al Polițiștilor a cerut demisia lui Horodniceanu din funcția de vicepreședinte al CSM.

”Reacția dumnealui nu face decât să confirme comportamentul pe care l-a avut în momentul opririi. Faptul că nu a avut regrete arată că el consideră că așa trebuie să se poarte cu niște polițiști când e oprit”, a spus Godină.

Indiferent de faptul dacă bodycam-ul era omologat sau nu, situația rămâne neschimbată, explică Marian Godină.

”Situația, în mod clar nu se schimba cu nimic, dacă aparatul era omologat sau nu. Cert este că se încadrează perfect în legea avertizorului de integritate, iar faptul că au filmat și că au apărut public aceste imagini, eu cred că nu va genera niciun fel de probleme asupra polițiștilor. Cred că este de interes public ceea ce am văzut și cu toții suntem curioși sau ar trebui să fim curioși ce se întâmplă când un procuror este oprit de poliție.”

Conform explicației oferite de Marian Godină, numărul cazurilor în care persoane aflate în poziții de conducere sau care cunosc astfel de persoane intimidau polițiștii este în scădere: ”Din ce știu eu, eu nu mai lucrez la poliția rutieră de vreo patru, cinci ani, dar eu din ce știu, se întâmplă din ce în ce mai rar.”

Poate fi oprit un participant la trafic în orice condiție, fără a da niciun fel de explicație?

Marian Godină: ”Nu, nu poate. Dar după cum am văzut în imagini, polițiștii au spus de vreo patru cinci ori motivul pentru care a fost oprit și anume acela că a efectuat manevra de depășire fără a semnaliza, iar eu dacă îmi aduc aminte din ce am văzut în imagini parcă ei spuneau că a avut și viteză mai mare decât cea legală, chiar dacă nu putea fi dovedită cu un aparat radar, era normal ca cel aflat în cauză, în speță domnul Horodniceanu să fie oprit și măcar să îi fie atrasă atenția, pentru că bază legală să fie sancționat pentru depășirea vitezei nu exista în lipsa unui aparat radar.”

Marian Godină: ”Domnul Horodniceanu a adus niște prejudicii grave imaginii magistraților”

Marian Godină consideră că domnul Horodniceanu a cauzat un prejudiciu grav imaginii magistraților și consideră că ar trebui să fie destituit din Magistratură. Acest lucru este similar cu situația domnului Cristi Dănileț, care a fost judecător și a fost destituit din magistratură pentru o presupusă abatere care ulterior s-a dovedit a fi inexistentă.

”Eu consider că domnul Horodniceanu a adus niște prejudicii grave imaginii magistraților și mă aștept să fie destituit din Magistratură. La fel cum pentru o abatere inexistentă, după cum s-a dovedit ulterior, aceea a domnului Cristi Dănileț judecător, tot magistrat deci, care nu a făcut altceva decât să-și tundă gardul acasă și să facă publice acele filmări, cei de la Inspecția Judiciară au considerat că trebuie destituit din magistratură pentru că a adus prejudicii de imagine magistraților. Păstrând proporțiile, oare ce ar trebui să pățească acest om?”, a conchis polițistul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE