Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Iureș în spectacolul ”Creatorul de Teatru”, regizat de Alexandru Dabija: ”Chiar dacă e artă dramatică, fără asta murim”

Nume mari din lumea artistică, actori, regizori, coregrafi au fost și sunt în continuare prezenți zilele acestea la Sibiu în cadrul Festivalului Internațional de Teatru. Marcel Iureș este unul dintre cei mai aplaudați artiști români contemporani.

Anul acesta, la Sibiu, actorul a fost protagonistul unei puneri în scenă extraordinare: ”Creatorul de teatru”, în regia lui Alexandru Dabija. Echipa Euronews prezentă la festival, a vorbit cu Marcel Iureș, la sfârșitul spectacolului.

”Mai trebuie să și râzi un pic”

Marcel Iureș, protagonistul spectacolului, îl interpretează pe Bruscon, un autor și regizor megaloman, mizantrop, pesimist și ipohondru. Piesa scrisă de autorul austriac Thomas Berhnard este un imn închinat teatrului, dar și o privire asupra tragicomediei vieții.

VEZI GALERIA
11 imagini

Sursa foto: TNB/Florin Ghioca

Marcel Iureș: ”E, ca să zic așa, delirul dat în clocot al unui mare artist, el a fost și actor, și regizor. Cred că temperaturile la care scrie, năvala asta pe care o dă ca om foarte deștept, prin obsesie, cum și zice: Să ne păstrăm credința, facem tot, chiar dacă e artă dramatică, fără asta murim. Eu cred că asta este efigia acestui text.

Are foarte mult umor și sarcasm. E un om autoironic, ca orice om extrem de inteligent, are izbucnirile astea, care sunt de fapt niște scăpări. Toți avem momente de revoltă și izbucnim în râs. E foarte greu să trăiești mereu exprimându-te mereu la nivelul ăsta, mai trebuie să și râzi un pic, altfel îți pierzi mințile.” 

Zilele care urmează, la Festivalul de Teatru de la Sibiu, foarte așteptat este spectacolul de dans al Vertigo Dance Company din Israel. Makom 30, Sărbătoarea Dansului este un spectacol despre emoție, suflet, lumea noastră internă și despre… magia existenței umane

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE