Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, vizită la Chișinău: „România este un scut pentru Republica Moldova şi aşa trebuie să fie”

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, aflat în vizită oficială în capitala Republicii Moldova, a reiterat angajamentul României de a sprijini procesul de integrare al țării vecine în UE și de obţinere rapidă a statutului de ţară candidat, în timp ce a subliniat sprijinul „ferm” al țării noastre pentru extinderea asistenţei financiare acordat Chișinăului, informează Agerpres.

„Cred că Republica Moldova nu are nevoie de un ajutor militar. Din câte cunosc eu, Constituţia Republicii Moldova oferă o neutralitate. În schimb, este nevoie de securizarea frontierelor, lucru benefic pentru întreaga Europă şi aici cred că este o zonă în care România trebuie să se implice şi mai mult alături de Republica Moldova. Ca să fiu mai exact, cu adevărat România este un scut pentru Republica Moldova şi aşa trebuie să fie", a afirmat Ciolacu, într-o conferinţă de presă la sediul Parlamentului de la Chişinău.

Mai mult, într-o întrevedere „aplicată” cu prim-ministrul Natalia Gavrilița, Ciolacu i-a transmis că România sprijină „ferm” extinderea asistenţei financiare a UE pentru Republica Moldova, conform Agerpres.

 „Discuţii aplicate pentru identificarea unor soluţii comune cu Natalia Gavriliţă, premierul Republicii Moldova. România sprijină ferm extinderea asistenţei financiare a UE pentru Republica Molvdova. Parlamentul României susţine analizarea cu celeritate a solicitărilor de finanţare primite de la autorităţile de la Chişinău”, a precizat Ciolacu pe Twitter, ulterior dialogului cu premierul moldovean.

Condusă de președintele Camerei Deputaților, delegația României a început, azi, o vizită oficială de două zile în Republica Moldova, la invitaţia preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Pe lângă discuţiile planificate la nivel parlamentar, Ciolacu a avut o întâlnire și cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE