Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: ”Pensiile militare nu sunt pensii speciale. Să închidem odată și pentru totdeauna discuția”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că pensiile militarilor sunt ”pensii ocupaționale” și nu unele speciale. De asemenea, președintele Camerei Deputaților a precizat că în Parlament există deja o lege care ar trebui să reglementeze statutul acestor pensii. Chiar dacă România a primit raportul Băncii Mondiale cu privire la pensiile speciale, liderul social-democrat nu a precizat ce conține acest document.

”În acest moment, pentru mine și pentru PSD, prioritatea numărul unu este să închidem odată și pentru totdeauna discuția în ceea ce privește pensiile speciale, dar repet: Pensiile militarilor sunt pensii ocupaționale. Nu sunt pensii speciale.

Peste tot în lume, la toți partenerii noștri din NATO, pensiile militare nu sunt considerate pensii speciale”, a precizat președintele PSD.

Marcel Ciolacu a amintit că există în Parlament o lege referitoare la pensiile speciale care a fost „stopată din circuitul legislativ”, în așteptarea raportului Băncii Mondiale.

”Este în acest moment o lege în Parlamentul României. Ea a fost stopată din circuitul legislativ pentru că așteptăm cu toții să vedem raportul Băncii Mondiale, lucru corect.

Nu putem să-i dăm, pe repede înainte și să scoatem o lege greșită, cum am făcut de atâtea ori, pe emoție, pe pensiile speciale și pe urmă să fie declarată neconstituțională sau Comisia să nu fie de acord cu îndeplinirea jalonului.

În acest moment, a venit raportul de la Banca Mondială și în acest moment, prioritatea mea și a PSD este să închidem acest capitol pentru totdeauna.

Reporter: Ați citit raportul Băncii Mondiale, ce scrie?

Marcel Ciolacu: Urmează să-i facem o analiză și să-l prezentăm, fiindcă ne este necesar și în comisiile parlamentare. Va trebui să discutăm astfel încât să facem amendamentele necesare”, a concluzionat președintele Camerei Deputaților.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE