Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Boloș, pentru Euronews: Tranșa de 2,6 miliarde de euro din PNRR, aprobată

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, confirmă, într-un interviu acordat Euronews România, că solicitarea de plată numărul 1 din PNRR de 2,6 miliarde de euro - din totalul de 6 miliarde de euro pe care țara noastră îl va primi - a fost aprobată.

Anunțul oficial al Comisiei Europene urmează să fie făcut în perioada imediat următoare. Reforma pensiilor rămâne însă un subiect dificil în negocierile cu oficialii europeni. Există riscul de a a pierde banii din PNRR, recunoaște Marcel Boloș.

„Cele 6 miliarde de euro pe care le vom avea disponibile sunt utilizate pentru proiectele de infrastructură care au partea cea mai însemnată din bugetul alocat PNRR, respectiv pentru proiectele de infrastructură de transport rutier, feroviar, pentru ceea ce înseamnă proiectele ce se implemenetează la nivelul infrastructurii educaționale. Discutăm aici de partea de digitalizare a sistemului de învătământ, de mobilier școlar pentru unitățile de învățământ sau chiar de dotarea cu echipamente a laboratoarelor pentru unitățiile de învătământ”, a declarat Marcel Boloș.

„Avem și Sănătatea, care, de asemenea, are un buget generos pentru implementarea proiectelor de infrastructură: 2,6 miliarde de euro, care mai apoi sunt completate de măsuri care privesc digitalizarea”, a adăugat ministrul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE