Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MApN: Acordul pentru achiziția de corvete a fost anulat

Ministerul Apărării a anulat procedura de achiziționare de corvete din Programul de înzestrare "Corvetă multifuncţională".

Decizia a fost luată întrucât ofertantul declarat câştigător nu a semnat acordul-cadru.

”Autoritatea contractantă din Ministerul Apărării Naționale a aprobat luni, 7 august, anularea procedurii specifice aferente Programului de înzestrare esențial "Corvetă multifuncțională", propusă prin raport de comisia de evaluare constituită în baza HG nr. 48 din 15 februarie 2018.

Decizia de anulare a procedurii specifice a fost luată în baza dispozițiilor secțiunii B.I, punctul 4, literele f) și g), coroborat cu dispozițiile secțiunii B.II, litera c), punctul 10, din HG nr. 48/2018, întrucât ofertantul declarant câștigător nu a semnat acordul-cadru în termenele solicitate de autoritatea contractantă și nu au fost identificate fondurile necesare declarării ca fiind câștigător a operatorului economic de pe locul următor.”, se arată în comunicatul transmis de MApN.

Potrivit sursei citate, decizia de anulare a procedurii specifice a fost luată "întrucât ofertantul declarant câştigător nu a semnat acordul-cadru în termenele solicitate de autoritatea contractantă şi nu au fost identificate fondurile necesare declarării ca fiind câştigător a operatorului economic de pe locul următor".

”Decizia anulării procedurii specifice a fost comunicată celor trei ofertanţi marţi, 8 august”, a mai precizat Ministerul Apărării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE