Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Manifestații pro-palestiniene, înainte de Ramadan. Mii de musulmani cer încetarea focului în Gaza

Mii de musulmani au participat la o manifestație în capitala Indonesiei pentru a cere încetarea focului în Fâșia Gaza. Oamenii s-au strâns în fața ambasadei Statelor Unite din Jakarta cu o zi înainte de începerea Ramadanului, sărbătoarea sfânta a musulmanilor.

Mii de musulmani indonezieni au protestat față de ceea ce ei consideră a fi încălcări ale drepturilor omului în Palestina. Oamenii au criticat guvernul Statelor Unite pentru că sprijină Israelul și au cerut încetarea imediată a focului, pentru ca palestinienii să poată sărbători Ramadanul.

Coridor maritim pentru ajutoare umanitare

După ce șefa executivului comunitar, Ursula von der Leyen, a anunțat că Uniunea Europeană va crea un coridor maritim pentru aprovizionarea cu alimente a Fâșiei Gaza, o navă cu ajutoare umanitare este deja pregătită să plece din Cipru. Nava aparține organizației spaniole de ajutor Open Arms și va efectua o călătorie pilot pentru a testa coridorul în aceste zile.

Oscar Camps, fondatorul organizației Open Arms: "Toate aceste alimente vor fi primite de World Central Kitchen, astfel încât cele 60 de bucătării din Gaza să poată continua să distribuie alimente. Nu suntem deloc îngrijorați de siguranța noastră. Suntem preocupați de siguranța și de viețile oamenilor care se află în Gaza, care nu au nici hrană, nici medicamente pentru a trata bolile cronice sau răniții."

Deschiderea coridorului maritim, împreună cu ajutoarele trimise prin intermediul avioanelor, demonstrează intenția comunității internaționale de a ocoli restricțiile israeliene, spun analiștii politici.

Cu toate acestea, livrările pe calea aerului nu au fost lipsite de controverse. Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas, cinci persoane au murit strivite de un container cu ajutoare, din cauză că parașuta nu s-a deschis în momentul lansării din avion.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE