Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Manifestaţii pro-palestiniene: 100 de persoane arestate la o universitate din Boston

Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa în campusul unei universităţi din Boston şi tabăra lor a fost evacuată de poliţie, potrivit unui comunicat al universităţii şi imaginilor difuzate pe reţele de socializare de la faţa locului, relatează AFP.

"În cadrul acestei evacuări, aproximativ 100 de persoane au fost arestate de poliţie. Studenţii care şi-au prezentat legitimaţiile au fost eliberaţi (...) Cei care au refuzat să-şi dovedească afilierea au fost arestaţi", a precizat instituţia pe X (fosta platformă Twitter), adăugând că "insulte antisemite violente" au fost proliferate în campus noaptea trecută.

Manifestații în campusurile americane

Începând de săptămâna trecută la Universitatea Columbia din New York, acest nou episod al mişcării de susţinere a palestinienilor şi împotriva războiului dus de Israel în Fâşia Gaza s-a răspândit într-o serie de campusuri americane, din California până în Noua Anglie (nord-est) prin sudul Statelor Unite.

De la începutul conflictului între Israel şi Hamas, campusurile americane sunt scena unor tensiuni şi mai multe voci au denunţat o ascensiune a antisemitismului.

Duminica trecută, preşedintele american Joe Biden a declarat că antisemitismul "nu-şi are locul în campusuri şi nicăieri" în SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE