Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Manchester City, campioana Europei. Josep Guardiola: "A fost anul nostru"

Înaintea finalei UEFA Champions League 2023, Josep "Pep" Guardiola, antrenorul lui Manchester City, avea deja două trofee obținute pe banca Barcelonei. El a devenit primul antrenor care reușește "tripla" cu două cluburi diferite.

VEZI GALERIA
8 imagini

Josep Guardiola, antrenorul lui Manchester City: "Azi a fost anul nostru. Ce, în trecut nu a mai fost? Bineînțeles. Suntem foarte mulțumiți pentru ceva unic: tripla pentru acest club și sentimentul pe care îl am acum după ce am câștigat Liga Campionilor.

Al doilea lucru pe care aș vrea să îl spun este pentru directorul meu sportiv, pentru CEO-ul meu, pentru președintele clubului, că, în mod normal, când nu obții un trofeu Liga Campionilor, după mulți, mulți ani, ești demis. Câte cluburi care doar pentru că au câștigat această competiție au distrus proiectele?

Forța acestui club este că nu a câștigat și că toată lumea spera ca la un moment dat să se întâmple. Au continuat să o facă și, până la urmă, au reușit. Așa este în sport. Această competiție de anul acesta, această finală a fost scrisă în stele."

Inspirația lui Pep Guardiola și golul lui Rodri au făcut ca Manchester City să bifeze încă un mare succes, după ce în acest sezon câștigase în Anglia și cupa, și campionatul.

Inter Milano a plecat acasă învinsă la limită și cu uriașul regret că nu a reușit să marcheze, deși a avut numeroase ocazii.

Peste 70.000 de suporteri au umplut stadionul Ataturk din Istanbul. Au fost luate măsuri de siguranță drastice, având în vedere că în tribună a fost prezent și Recep Erdogan, recent reales în funcția de președinte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE