Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Maia Sandu face apel la parlament să iniţieze procedura de organizare a referendumului privind aderarea Republicii Moldova la UE

Maia Sandu a cerut parlamentului de la Chișinău să înceapă organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Maia Sandu a precizat că și-ar dori ca votul să aibă loc în toamnă. Președintele Republicii Moldova este de părere că cel mai mare avantaj al aderării este pacea. Liderul de la Chișinău a anunțat și lansarea unei platforme web dedicată promovării mesajelor în favoarea Uniunii Europene. Este vorba despre site-ul pentru.md, care va combate dezinformarea în spațiul public despre blocul comunitar.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut luni un apel la parlament să iniţieze procedura de organizare a referendumului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi a îndemnat societatea civilă la coordonarea eforturilor pentru a combate propaganda şi dezinformările, promovând în acelaşi timp beneficiile aderării republicii la UE, potrivit Deschide.md.

"Vreau să fac un apel către Parlamentul Republicii Moldova să iniţieze procesul propriu-zis şi să pornim activităţile pentru organizarea referendumului în această toamnă", a declarat Maia Sandu în cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău.

Maia Sandu, despre beneficiile aderării la UE

Ea a subliniat beneficiile aderării la Uniunea Europeană, menţionând că avantajul cel mai mare este pacea.

"Cel mai mare avantaj este pacea. Cu toţii cunoaştem că pacea este garantată în UE. În toate statele membre ale UE oamenii se bucură de pace şi de aici încrederea mea că toţi cetăţenii Republicii Moldova vor ca statul nostru să devină stat membru al UE, pentru că toţi cetăţenii R. Moldova îşi doresc pace aici în R. Moldova, poate doar cu excepţia câtorva slujitori ai Kremlinului, dar în marea majoritate cetăţenii noştri vor pace. UE e în primul rând un proiect de pace şi aşa putem să consolidăm pacea prin aderarea la UE", a declarat Maia Sandu.

În prezent, Republica Moldova este țară candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE