Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Maia Sandu candidează pentru un nou mandat la președinție. Lidera de la Chișinău cere referendum pentru aderarea la UE

Maia Sandu candidează pentru un nou mandat la președinția Republicii Moldova. Lidera de la Chișinău a mai anunțat că cere Parlamentului convocarea unui referendum național pentru ca cetățenii să își exprime opinia privind aderarea la Uniunea Europeană.

Referendumul ar urma să aibă loc în toamnă, atunci când ar trebui să fie și alegerile prezidențiale. Consiliul European a decis săptămâna trecută începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

”După 3 ani de mandat, am reușit să deschidem negocierile pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Un lucru care părea imposibil cu trei ani în urmă. Cred că este necesar să spunem clar, toată țara, ce drum alegem pentru Moldova. Solicit Parlamentului să inițieze organizarea unui referendum la toamna viitoare, la care vocea cetățenilor să fie hotărâtoare.

Am obținut sprijinul statelor membre pentru acest parcurs și am nevoie de sprijinul vostru, dragi moldoveni, pentru a reuși. Mai avem pași importanți de făcut și mă angajez să continui, dacă îmi veți oferi încrederea pentru un nou mandat în 2024.”, a declarat Maia Sandu.

Este a treia oară când Maia Sandu candidează la președinția Moldovei, după ce a fost înfrântă de socialistul pro-rus Igor Dodon în 2016 și și-a luat revanșa, într-o victorie răsunătoare contra lui Dodon în 2020.

Tema principală a campaniei din 2020 a Maiei Sandu a fost pedepsirea oligarhilor, combaterea corupției și asanarea justiției.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE