Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Maia Sandu a mers în satul în care a cazut racheta rusească. Mesajul său pentru localnici

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers, vineri, în satul Naslavcea, unde au căzut, săptămâna aceasta, bucăți ale unei rachete rusești doborâte de armata ucraineană.

„Am discutat cu localnicii, în mare parte vârstnici, care au fost nevoiți să treacă prin clipe de groază și ale căror case au rămas fără geamuri și cu acoperișurile distruse. În total, au avut de suferit 21 de gospodării, iar suma stricăciunilor se ridică la aproape 68.000 de lei. Autoritățile locale m-au asigurat că, în scurt timp, vor acoperi cheltuielile pe care oamenii au fost nevoiți să le suporte, ca să-și repare locuințele”, a declarat Maia Sandu.

„Oamenii mi-au spus că sunt necăjiți din cauza prețurilor mari, lipsei locurilor de muncă și a veniturilor mici. Le-am spus că guvernarea face tot ce poate, în condițiile în care avem un război la hotare și o economie slăbită de mai multe crize. M-a întristat faptul ca nu toată lumea înțelege ce se întâmplă în țara vecină și că Rusia se face vinovată de aceste nenorociri. În aceste vremuri complicate, trebuie să rămânem uniți și să luptăm mai eficient cu dezinformarea”, a adăugat președintele Republicii Moldova.

Maxim Ciumaș, fotograful care a surprins explozia de la Naslavcea, unde a căzut o rachetă ruseasc doborâtă de ucraineni, a povestit cum a reușit să surprindă momentul exploziei.

Ciumaș se afla, luni dimineață, în raionul Ocnița pentru a filma răsăritul, întrucât iubește priveliștea de acolo, dar nu se aștepta să surprindă una dintre cele mai groaznice imagini din viața sa. „Am filmat tot, ne-am urcat în mașină și am auzit un șuierat și o bubuitură pe teritoriul Republicii Moldova. Desigur că ne-am speriat. Nici nu am reușit să scot camera, am făcut poza cu telefonul mobil”, a povestit fotograful, pentru Radio Europa Liberă Moldova. El spune că explozia a avut loc la ora 08:40 și, deși s-a produs la o distanță de circa un kilometru de locul în care se afla, a resimțit din plin impactul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE