Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mai puțini turiști pe plajele din Bulgaria. Autoritățile dau vina pe temerile legate de poluarea produsă de distrugerea barajului Kahovka

Societățile turistice de pe coasta bulgară a Mării Negre dau vina pe temerile legate de poluare, ca urmare a distrugerii barajului Kahovka din Ucraina, pentru scăderea numărului de rezervări.

Resturile dezastrului, inclusiv mine neexplodate și poluare, au fost transportate pe râul Dnipro până pe coasta ucraineană a Mării Negre.

Însă experții din Bulgaria spun că nu au văzut nicio dovadă de poluare pe plajele lor de pe țărmul sud-vestic al Mării Negre.

Yamor Dimitrov, de la autoritatea de apă a Direcției bazinelor, a declarat: "Garantăm că rezultatele probelor pe care le luăm până acum pe coasta nordică a Mării Negre nu arată niciun exces. Din luna iunie a anului trecut, nu s-au înregistrat astfel de creșteri".

Ce alte motive mai sunt

Oficialii din domeniul turismului din Bulgaria spun că alți factori ar fi putut contribui la scăderea numărului de vizitatori, potrivit Euronews Travel.

Daniela Stoeva, de la Comitetul European al Asociațiilor Agențiilor de Turism, a declarat: "Există cel puțin un motiv, unul dintre principalele lucruri la care trebuie să ne gândim este structura și calitatea produsului nostru.

Când vedem că se întâmplă acest lucru, căutăm vinovații în afara noastră, dar, în cele din urmă, afacerea trebuie să genereze un flux atunci când vine vorba de turism."

Rusia a fost învinuită pe scară largă pentru aruncarea în aer a barajului, provocând un dezastru ecologic major în Ucraina și nu numai. Moscova a dat vina pentru dezastru pe rachetele ucrainene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE