Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pești "tip piranha", atacuri repetate în sudul Spaniei

Turiștii din Benidorm, sudul Spaiei, au fost avertizați cu privire la peștii "de tip piranha". Una dintre cele mai faimoase plaje din zonă, Poniente, a devenit subiect de discuții, după atacuri repetate.

Publicațiile locale raportează că cel puțin 15 oameni au fost răniți, în ultimele zile. Peștii Obladas, lungi de aproximativ 30 de centimetri și ușor de identificat după o pată neagră de pe coadă, sunt atrași de negii, alunițele sau rănile mici de pe piele. Țintesc în special persoanele în vârstă, spun autoritățile, citate de Euronews Travel. Mușcătura lor este zdravănă.

De ce atacă peștii oamenii de pe plajele din Benidorm?

Experții au avertizat că temperatura ridicată a mării ar putea fi la originea creșterii numărului de atacuri. În largul coastei din Benidorm, temperatura apei este în prezent de 29-30°C, potrivit Laboratorului de Climatologie de la Universitatea din Alicante.

Apa caldă a accelerat metabolismul peștilor, sporindu-le apetitul și determinându-i să caute mai multă hrană. Institutul de Ecologie de Coastă este conștient de această problemă încă din vara anului 2017, când serviciul de salvare și prim-ajutor din Alicante a început să raporteze primele atacuri. Incidente similare au avut loc și pe Costa Brava ori pe plajele din Catalonia.

Peștii sunt omnivori și mănâncă de obicei nevertebrate mici, precum creveții. Dar anul acesta s-au apropiat mult mai mult de linia de coastă. Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru specii marine din Spania a declarat că peștii "sunt obișnuiți să fie hrăniți".

"Este posibil să existe o densitate mare a populației și nu fug de oameni".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE