Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Împușcături la parada echipei Kansas City Chiefs, după câștigarea Super Bowl. Un om a murit și alți 21 au fost răniți

Incident armat la parada celor de la Kansas City Chiefs, după câștigarea Super Bowl. Mai multe focuri de armă au fost trase în zona Union Station. Două persoane înarmate au fost arestate.

Un om a murit și alți 21 au fost răniți. Doi suspecți au fost reținuți

Un om a murit, iar alți 21 au fost răniți, dintre care cel puțin opt copii, într-un atac cu armă la parada victoriei organizată de echipa de fotbal american Kansas City Chiefs.

Informația vine de la departamentul de pompieri local. Potrivit poliției, doi suspecți au fost reținuți în legătură cu incidentul. Haosul s-a dezlănțuit la câteva minute după ce jucătorii din Kansas City au promis că vor câștiga și campionatul de anul viitor.

S-au tras mai multe focuri de armă, iar oameni, adunați în număr mare în centrul orașului Kansas City, au intrat în panică. Imediat s-a dat alarma și mai multe echipaje de poliție și ambulanțe au ajuns la fața locului. Fanii și echipa de fotbal american sărbătoreau al treilea titlu Super Bowl, câștigat în ultimele cinci sezoane.

Mai multe persoane au fost împușcate la parada celor de la Kansas City

UPDATE: Șefa poliției din Kansas City, Stacey Graves, a confirmat că cel puțin o persoană a fost ucisă. Ea a spus că nu se știe exact câte persoane au fost rănite, dar "ar putea fi între 10 și 15” și a precizat că nu crede că vreuna dintre victime ar fi fost copii.

Stacey Graves a declarat că peste 800 de forțe de ordine au fost la eveniment, pentru a asigura ordinea publică.

VEZI GALERIA
6 imagini

UPDATE: Primarul din Kansas City, Quinton Lucas, se afla la paradă împreună cu soția și mama sa: "Nu vreau să fim nevoiți, în țara noastră, pentru fiecare eveniment mare, să stăm cu grija că am putea fi împușcați. (...)

Am primit și un apel de la Casa Albă, prin care ni s-a oferit toată asistența federală în investigație. Am avut agenți federali prezenți astăzi. Apreciem acest lucru și, cu siguranță, în zilele și orele următoare, ne vom asigura că vom duce munca la capăt”.

UPDATE: Madison Anderes, în vârstă de 24 de ani, care a participat la parada din Kansas City împreună cu fratele și mama ei, a fost nevoită să alerge cât de tare a putut pentru a-și salva viața, după ce a auzit focuri de armă: "La început am crezut că este un foc de artificii".

La scurt timp, ea a spus că un bărbat care stătea în fața lor s-a întors și a strigat: 'Are o armă! Are o armă!' Apoi a izbucnit o a doua rundă de împușcături, dar mult mai puternice: "Atunci a început haosul. Am simțit că o să mor”.

UPDATE: Administrația prezidențială a lui Joe Biden a precizat că "monitorizează îndeaproape situația", iar "forțele federale de aplicare a legii sunt la fața locului, susținând aplicarea legii locale", după cum a spus un înalt oficial de la Casa Albă, citat de NBCNews.

UPDATE: Cel puțin o persoană a murit și cel puțin 14 au fost rănite, după cum au anunțat pompierii, citați de CNN.

Reprezentantul Departamentului de Pompieri, Michael Hopkins, a declarat că, pe lângă acel deces, trei pacienți erau în stare critică, cinci erau în stare gravă și unul avea răni care nu-i pun viața în pericol. El a precizat că alte cinci persoane au solicitat asistență medicală pentru răni, dar că nu este sigur dacă au fost împușcate.


Știrea inițială:

Numărul răniților este încă neclar, deși reprezentantul Departamentului de Pompieri, Michael Hopkins, a declarat, pentru Associated Press, că au fost împușcate între opt și zece persoane.

Între timp, forțele de ordine au anunțat că două persoane înarmate au fost arestate.

Guvernatorii din Kansas și Missouri erau fost prezenți la paradă atunci când au avut loc împușcăturile. Alături de guvernatorul statului Missouri, Mike Parson, se afla și soția sa. Ei sunt în siguranță, după cum a anunțat chiar guvernatorul pe rețelele de socializare.

Guvernatorul din Kansas, Laura Kelly, a confirmat tot pe rețelele de socializare că a fost evacuată și că se află în afara pericolului.

Reacțiile au apărut extrem de rapid, iar starul celor de la Kansas City Chiefs, Patrick Mahomes, și-a arătat compasiunea pentru eventualele victime ale atacului.

O femeie a spus că se afla chiar în dreapta scenei pe care avea loc evenimentul, când a auzit o împușcătură. Ea a dat detalii pentru postul local KCTV și a precizat că a văzut cum poliția a început să intre în clădirile din jurul Union Station: "Le spuneau tuturor să coboare și să se dea din drum. Apoi au venit alți polițiști".

Jucătorii au intrat repede în autocarele etajate, pregătite special pentru paradă. Proprietarul echipei, Clark Hunt, se afla într-unul dintre acele autocare, cu trofeul Lombardi în mână.

Un martor, Lisa Money, spune că a auzit pe cineva strigând 'Jos, jos, toată lumea jos!'. La început, ea a crezut că era o glumă, iar apoi a văzut echipa SWAT sărind peste un gard de protecție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE