Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Încă 32 km în circulație, de la Craiova la Pitești. Mai sunt în lucru două tronsoane din cei 121 de km

De astăzi se poate circula pe 72 de kilometri ai drumului expres Craiova - Pitești, după deschiderea tronsonului 3. Constructorii promit că anul viitor vor fi finalizate încă două tronsoane și va fi dat în circulație întregul drum expres. 

Este al doilea tronson al drumului expres care leagă Craiova de Pitești, după cel inaugurat anul trecut. Sunt încă 32 de kilometri pe care se poate circula de la Valea Mare la Colonești. Loturile 1 și 4 sunt încă în lucru. 

Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR): ”Am discutat cu antreprenorii acestor loturi și promisiunile sunt că aceștia se vor organiza încât anul viitor să se finalizeze, vom putea circula pe tot și 121 de kilometri ai drumului expres Craiova-Pitești. De la Craiova la Pitești se va putea circula în aprox o oră după ce toate tronsoanele acestui drum expres vor fi finalizate ” 

 Anul viitor, autoritățile spun că vor fi finalizate și lucrările la autostrada A0 - inelul sudic al centurii Bucureștiului, care în total va avea 100 de kilometri, cu termen de finalizare 2026

Săptămâna asta s-a deschis și un nou lot din autostrada Transilvaniei și se poate circula de la Târgu Mureș la Cluj doar pe autostradă, pe un traseu de 113 km.  

După inaugurarea tronsonului 3, vor rămâne în construcție loturile 1 și 4

Cei aproape 1.000 de muncitori care lucrează pentru tronsonul 3 al drumului expres Pitești - Craiova dau zor să termine până la finalul acestei săptămâni. Constructorul a anunțat că va deschide traficul pe sectorul de aproape 32 de kilometri, cuprins între Slatina și Colonești.

Cu doar câteva zile înainte de inaugurarea tronsonului 3 din drumul expres, oficialitățile au verificat stadiul lucrărilor.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: "Pe tronsonul 4, stadiul e undeva la peste 40%. Ca și termen, și tronsonul 1 și tronsonul 4 vor trebui să fie finalizate și date în circulație până la sfârșitul anului viitor. Astea sunt angajamentele luate de constructor. Asta va însemna că, pe toată distanța de la Craiova la Pitești, se va putea circula pe drumul expres".

VEZI GALERIA
8 imagini

Drumul expres Craiova - Pitești va avea o lungime totală de 120 de kilometri

Drumul expres Craiova - Pitești va avea o lungime de aproximativ 120 de kilometri și două benzi pe fiecare sens. În total, vor fi realizate zece intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului: "Practic, prin acest drum, Oltenia se leagă de coridorul 4 pan-european și avem convingerea că, așa cum s-au derulat lucrările, începând cu finele anului 2024, când vor fi finalizate și tronsoanele 1 și 4, vom avea o legătură directă de la Craiova până la Constanța".

Marcel Ciolacu, prim-ministru: "Săptămâna viitoare se finalizează acest tronson, al doilea tronson, peste jumătate din cei 121 de kilometri, de la Craiova până la Pitești. Urmează centura Bucureștiului și astfel se face unirea cu A0."

Tronsonul 2 al drumului expres Craiova - Pitești a fost deschis anul trecut.

După inaugurarea tronsonului 3, vor rămâne în construcție loturile 1 și 4, care ar trebui finalizate până la sfârșitul anului 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE