Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Autostrada Bucureștiului. A început testarea iluminatului public pe încă un lot, care s-ar putea deschide parțial „în câteva zile”

Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat luni seară că se testează iluminatul public pe încă un lot din Autostrada Bucureștiului (A0). Este vorba despre Lotul 2 Sud al A0, cu lungimea de 16,3 kilometri, care traversează Bragadiru, Măgurele și comunele Jilava și Vidra, jud. Ilfov. Lotul se va deschide parțial pentru circa 10 kilometri, între DN5 și DN6.

„Sunt pe șantierul Lotului 2 Sud al Autostrăzii Bucureștiului (A0), cel de-al doilea tronson din această autostradă pe care îl vom da în trafic în scurt timp. Astfel, a început testarea sistemului de iluminat public, care este amplasat pe cele două noduri rutiere principale situate la intersecțiile cu DN6 și DN5, dar și pe toate celelalte pasaje, zona parcărilor și centrului de întreținere și coordonare din proximitatea intersecției DN5 Jilava”, a menționat secretarul de stat.

„Cum am spus, acest lot de 16,3 km va fi finalizat în scurt timp și se va circula cel puțin între DN5 și DN6, la nivel de autostradă, fără a se mai tranzita actuala Centură a Capitalei, iar constructorul depune toate eforturile pentru deschiderea circulației până la intersecția cu DN4 Șoseaua Olteniței, în cel mai scurt timp”, a adăugat Scrioșteanu.

Sistemul de iluminat public, conform acestuia, cuprinde 506 stâlpi instalați, 555 lămpi LED, telegestiune, 20 kilometri de cabluri.

S-a deschis lotul 2 al AO Nord

Circulaţia pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0) Nord, între nodul rutier cu DN1 şi nodul rutier cu A3 (Autostrada Bucureşti - Ploieşti), s-a deschis la sfârșitul lunii noiembrie, începând cu ora 15:00, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

"Din cei 19 km finalizaţi, se va circula momentan pe aproximativ 10 km, iar anul viitor, după asigurarea legăturii de lotul 3, A0 Nord, circulaţia va fi posibilă la profil de autostradă între DN1 şi DN2 pe 21 de km", a scris Pistol, pe pagina sa de Facebook.

Construcţia efectivă a lotului 2 al A0 Nord a început în luna august 2022 şi a fost finalizată cu 7 luni mai devreme faţă de termenul contractual, notează Agerpres.

Asocierea de firme româneşti, SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL, a avut la dispoziţie 831,92 milioane de de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport (PT).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE