Premierul britanic Liz Truss i-a spus omologului său israelian, Yair Lapid, că analizează mutarea ambasadei britanice de la Tel Aviv în contestatul oraş sfânt Ierusalim, informează DPA.
Premierul britanic a ridicat problema posibilei mutări într-o întâlnire cu prim-ministrul israelian Yair Lapid miercuri la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite de la New York, în urma măsurii luate de fostul preşedinte american Donald Trump.
Marea Britanie îşi menţine de mult timp ambasada la Tel Aviv în ciuda faptului că Israelul desemnează Ierusalimul drept capitala sa.
Trump, când a fost preşedinte, a stârnit controverse prin mutarea ambasadei SUA la Ierusalim în 2017.
O purtătoare de cuvânt de la Downing Street a spus că Truss l-a informat pe Lapid despre "revizuirea de către ea a locaţiei actuale a Ambasadei Marii Britanii în Israel".
Când era ministru de externe, ea s-a angajat în acest sens în timpul cursei pentru şefia conservatorilor într-o scrisoare către Prietenii Conservatori ai Israelului.
Truss a spus că înţelege "importanţa şi sensibilitatea" asupra acestei locaţii.
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Miting pro-UE și pro-NATO în Piața Universității din București. Oamenii scandează „Libertate”, „Europa” și „Jos comunismul”
Zeci de artiști au ieșit în stradă, joi seară, pentru o manifestație pro-democrație! Actorii, cântăreții și alte personalități publice și-au dat întâlnire în Piața Universității. Demnitatea, libertățile fundamentale, egalitatea între persoane, drepturile cetățenilor trebuie apărate, spun artiștii.
Cătălin Tolontan, despre desecretizarea CSAT: „Publicarea acestor documente este un scandal internațional”
Desecretizarea rapoartelor serviciilor de informații prezentate în CSAT despre cum a fost finanțată campania lui Călin Georgescu și acțiunile hibride ale Rusiei este „în mod normal un scandal internațional”, a declarat jurnalistul Cătălin Tolontan la Euronews România.
Parchetul General ar putea deschide un dosar chiar dacă nu a primit documentele declasificate de CSAT
Procurorii Parchetului General susțin că nu au primit documentele declasificate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, însă analizează elementele ce ar putea duce la declanșarea unei investigații penale.