Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lisa Franchetti, prima femeie numită la conducerea Marinei SUA. Decizia lui Joe Biden a luat prin surprindere Pentagonul

Președintele american Joe Biden a desemnat o femeie amiral, Lisa Franchetti, la conducerea Marinei Statelor Unite, a anunțat vineri un oficial de rang înalt din cadrul Administrației americane, citat de agenția Reuters.

În cazul în care va fi confirmată în post, Lisa Franchetti, care este în prezent şef adjunct de operaţiuni pentru Marina americană, ar deveni prima femeie la conducerea unui serviciu militar al Statelor Unite.

Președintele Joe Biden a nominalizat-o pe Lisa Franchetti să conducă Marina SUA, o decizie care ar sparge o barieră de gen în Armata americană. Ea va deveni membră a Statului Major Interarme.

Cine este Lisa Franchetti

Joe Biden a afirmat că Lisa Franchetti are 38 de ani de experiență în sistemul militar.

"De-a lungul carierei sale, amiralul Franchetti a demonstrat o experiență vastă atât în domeniul operațional, cât și în cel politic", a precizat liderul de la Casa Albă, amintind că ea este a doua femeie care a obținut gradul de amiral cu patru stele în Marina SUA.

Lisa Franchetti nu este prima femeie care conduce o structură a Armatei americane. În 2022, Biden a desemnat-o pe amiralul Linda Fagan pentru a conduce Paza de Coastă a SUA.

Paza de coastă nu face parte în mod oficial din Departamentul Apărării, ci se află în subordinea Departamentului pentru Securitate Internă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE