Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rachetele cu care rușii au bombardat Odesa au avariat și ambasada Chinei. Reacția Moscovei

După expirarea acordului privind exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră, Rusia a bombardat zilnic porturile Ucrainei de la Marea Neagră. Însă aceste bombardamente au avariat și clădirea ambasadei Chinei din Odesa. Iar China este unul dintre partenerii rușilor, cu care Vladimir Putin încearcă să-și sporească relațiile.

Numai că, în această situație, Kremlinul a fost nevoit să ofere explicații părții chineze pentru ceea ce s-a întâmplat. După ce au luat legătura cu chinezii pe cale diplomatică, rușii au emis și un comunicat succint, din care reiese că ar fi fost puși să o facă și să precieze că au oferit explicații.

Rusia a dat explicații Chinei pentru că rachetele au avariat ambasada chineză din Odesa

"În legătură cu informaţiile despre pagubele provocate Consulatului General al Chinei din Odesa, pe 20 iulie, Ministerul de Externe al Rusiei a oferit Ambasadei Chinei la Moscova explicaţiile necesare cu privire la desfăşurarea operaţiunii militare speciale. Toate canalele de comunicare funcţionează fără probleme. Continuă cooperarea strânsă între Moscova şi Beijing", se arată în comunicatul diplomației ruse, potrivit Tass.

Ministerul chinez de Externe a spus că nu au fost victime la consulat, pentru că acesta "fusese evacuat cu mult timp înainte".

Rușii au declarat că atacurile au vizat "obiective de producţie şi depozitare a dronelor navale din Odesa", ca răspuns la atacul ucrainenilor asupra podului din srâmtoarea Kerci, carea leagă Crimeea de Rusia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE