Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lira sterlină, la cel mai scăzut nivel din ultimii 51 de ani. Motivul este intenția guvernului britanic de a reduce taxele

Lira sterlină se află la cel mai scăzut nivel din ultimii 51 de ani. Doar anul acesta, moneda britanică s-a depreciat cu 20% față de dolarul american. Una dintre cauzele principale ale scăderii este intenția noului cabinet de la Londra de a aplica cele mai mari reduceri de taxe din ultima jumătate de secol.

În această săptămână, moneda britanică a scăzut cu 4% față de săptămână trecută, iar criza financiară are deja efecte tot mai vizibile.

Un număr în creștere de creditori ipotecari își retrag ofertele și așteaptă ca Banca Angliei să majoreze semnificativ ratele dobânzilor, pentru a compensa impactul inflaționist al recentei deprecieri.

Săptămână trecută, șeful Trezoreriei a anunțat un plan de reducere a taxelor, în valoare de 45 de miliarde de lire sterline.

Anunțul vine în același timp cu intenția guvernului de a împrumuta miliarde de dolari pentru a proteja gospodăriile și companiile, de creșterea prețurilor la energie. Investitorii sunt îngrijorați că politicile noului guvern vor mări datoria publică și vor accentua și mai mult inflația.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE