Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lionel Messi ar vrea să joace la Cupa Mondială din 2026, dar recunoaște că ”va fi dificil”

Lionel Messi, campion mondial cu Argentina în 2022, a afirmat că îşi doreşte "mai mult ca niciodată" să participe la Cupa Mondială de fotbal din 2026. Cu toate acestea, fotbalistul argentinian recunoaște că ”va fi dificil”. Cupa Mondială din 2026 se va desfășura în Statele Unite, Mexic şi Canada.

Lionel Messi a cucerit în premieră titlul mondial în anul 2022 și a anunțat, la vremea respectivă, că turneul din Qatar a fost ultima Cupă Mondială la care a jucat. Acum, însă, starul argentinian a recunoscut că și-ar mai dori să joace și în 2026, însă cel mai probabil nu va putea, din cauza vârstei.

Messi: ”În mod realist, va fi dificil”

”Singurul lucru la care mă gândesc astăzi este să ajung la Copa America. După aceea, timpul va spune dacă voi fi sau nu la Mondialul din 2026”, a spus Messi, într-un interviu acordat postului de televiziune Star+, potrivit Agerpres.

"Voi ajunge la o vârstă (39 de ani) care, îmi mod normal, nu mi-ar permite să joc la Cupa Mondială", a spus căpitanul naționalei ”albiceleste”.

"Nu mă gândesc la Cupa Mondială şi nu spun 100% ca nu voi fi acolo, pentru că orice se poate întâmpla. Din cauza vârstei mele, cel mai normal ar fi să nu fiu acolo. Însă vom vedea cât de departe voi putea merge. Poate vom avea rezultate bune la Copa America şi totul va decurge aşa cum trebuie pentru a continua. Sau poate nu. În mod realist, va fi dificil", a mai spus Messi.

Lionel Messi, singurul fotbalist care a cucerit de opt ori Balonul de Aur, joacă în prezent în SUA, la Inter Miami.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE