Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Limba română rămâne probă separată la Bacalaureat

Publicat de: Euronews

Limba și literatura română ar putea fi probă separată la Bacalaureat și după 2027, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. În forma actuală, Legea Educației propunea o singură probă scrisă, comună pentru toate filierele și specializările. De când este în dezbatere publică, Legea Educației a primit peste 1.000 de propuneri de modificare.

„În urma discuțiilor care au avut loc cu toți cei implicați, este foarte probabil ca varianta finală a proiectului de lege care va intra în guvern să cuprindă un examen de bacalaureat, începând cu anul 2027, la care proba de limba și literatura română, inclusiv gramatica, să fie o probă de sine stătătoare, o probă scrisă de sine stătătoare”, anunță Sorin Cîmpeanu.

În zilele de 23 și 24 august vor fi cele mai mari dezbateri publice ale proiectelor legii învățământului preuniversitar România Educată și Legii învățământului superior România Educată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE