Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lider de generație. ”Învățământul românesc este încă unul sănătos”

Cristina-Mihaela Fleacă este șefă de promoție e Facultății de Inginerie Industrială și Robotică, din cadrul Universității Politehnica București. Într-un editorial pentru Euronews România, tânăra ingineră vorbește despre cum vede educația, oportunitățile și tehnologia, odată devenită absolventă.

În cei patru ani de studiu la Facultatea de Inginerie Industriala si Robotica din cadrul UPB, am reușit să iau contact și cu sistemul de învățământ din străinătate, prin diferite proiecte. Concluzia la care am ajuns este aceea că învățământul românesc este încă unul sănătos. Profesorii noștri lucrează cu noi, se implică și ne transmit cunoștințe si informații valoroase. Acest mod de lucru, validat în timp prin reușitele tuturor marilor ingineri care au absolvit UPB, m-a ajutat să devin ceea ce sunt, să fiu stăpâna pe cunoștințele și competentele dobândite și să mă pot adapta la noile schimbări din societate.

Nu îmi doresc un viitor în afara țării ci, din contra, aici, în locul în care m-am născut, am crescut și m-am format. Doresc, de asemenea, să ofer societății românești cel puțin la fel de mult pe cât mi-a oferit aceasta în toți anii de școală!

”Nu toți studenții au avut acces la o calitate adecvată a orelor on-line”

Utilizarea tehnologiei digitale în sistemul de învățământ nu mi se pare, neapărat, o idee utilă. Învățământul on-line a scăzut substanțial calitatea, ne-a privat de multe cunoștințe și experiențe de învățare pe care le-am fi acumulat prin participarea fizică la orele didactice. Nu toți studenții au avut acces la o calitate adecvată a orelor on-line, iar acest lucru a creat discrepanțe în procesul de învățare.           

Universitatea POLITEHNICA din București oferă numeroase oportunități pentru studenți, stagii de practică sau internship-uri.  Eu am făcut tot posibilul să mă bucur de toate aceste experiențe. Consider foarte importantă atitudinea deschisă a studenților față de aceste oportunități, precum și dorința continuă de dezvoltare.

Așadar, consider că educația românească este una dominată de speranță, care încă promovează valori sănătoase, transmise prin profesori serioși și dedicați. Aceasta, împreună cu determinarea și tenacitatea studenților, determină succesul în educație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE