Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liber la angajări în educație. Cîmpeanu: „Dacă nu angajăm, cine intră la clasă?”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că angajările din învățământ, într-o perioadă în care toate recrutările în aparatul bugetar au fost sistate, sunt necesare pentru a putea începe anul școlar la toamnă.

El subliniază că educația de calitate depinde de existența, stabilitatea şi motivația resursei umane și precizează că angajările din sistemul de educație nu sunt nejustificate. Declarația lui Câmpeanu vine în contextul adoptării, vineri, de către Guvern a unei ordonanțe de urgență, care permite organizarea de concursuri pentru posturile vacante din învățământ, fie ele didactice, auxiliare, nedidactice sau de conducere.

Ministrul a mai explicat că sunt absolvenţi de învăţământ superior din promoţia 2022 care doresc să se îndrepte către o carieră didactică, iar mulţi dintre aceştia nu au reuşit să finalizeze, până acum, procedurile pentru înscrierea la concurs.

„Dacă nu angajăm, cine ar intra la clasă, începând cu 5 septembrie? Sau nu mai derulăm proces didactic?”, a întrebat Sorin Cîmpeanu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE