Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Roger Federer va juca ultimul meci din carieră la dublu. Fanii așteaptă să facă pereche cu Rafael Nadal

Legendarul Roger Federer se pregătește să părăsească scena marii performanțe.

Vineri începe Laver Cup, ultimul eveniment sportiv la care elvețianul participă în calitate de jucător. Se întâmplă la Londra, acolo unde Federer a câștigat opt din cele 20 de titluri de Mare Șlem din carieră.

Laver Cup propune o confruntare între echipa Europei și o echipă formată din cei mai buni jucători din restul lumii. Într-o conferință de presă, Federer a dezvăluit că ar putea juca într-un meci de dublu. Nu se știe încă dacă va face echipă cu marele său rival, Rafael Nadal, așa cum așteaptă fanii tenisului din întreaga lume.

Roger Federer: „Vreau să le transmit fanilor tenisului că nu voi fi o fantomă. Întotdeauna vrei să joci pentru totdeauna. Îmi place să fiu pe teren. Îmi place să joc împotriva băieților și să călătoresc. Nciodată nu am simțit asta ca pe o povară. Ador să câștig, dar am învățat și din înfrângeri. Totul era perfect, dar toată lumea trebuie să își încheie la un moment dat cariera sportivă. Mi-aș fi dorit să îmi anunț retragerea mai devreme, dar așa a fost să fie. Sunt fericit să o fac aici, la Londra. Acest oraș a fost special pentru mine. Avându-i și pe băieți în preajmă, am simțit că nu voi fi singur în momentul retragerii.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE