Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Roger Federer se retrage din circuitul ATP. „Către tenis: te iubesc și nu te voi părăsi niciodată”

Roger Federer, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam și fost lider ATP, și-a anunțat retragerea din circuitul profesionist de tenis.

Într-un mesaj făcut public joi, Federer a anunțat că va continua să joace tenis, însă nu va mai participa la niciun turneu de Mare Șlem sau oricare alt turneu din circuitul ATP. Tenismenul în vârstă de 41 de ani a anunțat că ultimul său meci din circuitul profesionist va fi cel din cadrul Laver Cup.

„Dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a făcut de-a lungul anilor, cel mai mare a fost, fără îndoială, oamenii pe care i-am întâlnit pe drum: prieteni, adversari și, cel mai mult, fanii.

Precum știți mulți dintre voi, ultimii trei mi-au adus provocări sub forma accidentărilor și operațiilor. Am muncit din greu să mă întorc la forma ideală. Dar cunosc totodată capacitățile corpului meu, limitele sale, și mesajele pe care mi le-a lăsat organismul au fost foarte clare. Am 41 de ani. Am jucat mai mult de 1.500 de meciuri în 24 de ani de carieră. Tenisul a fost cu mine mai generos decât am putut visa și, trebuie să recunosc, este timpul să-mi închei cariera competițională”, a transmis Federer.

În continuarea mesajului, Roger Federer a mulțumit tuturor oamenilor care i-au fost alături în cei 24 de ani de carieră, soției sale, familiei, echipei, adversarilor și sponsorilor.

Tenismenul și-a încheiat postarea cu un mesaj pentru sportul care i-a adus cele mai mari satisfacții: „Către tenis: te iubesc și nu te voi părăsi niciodată”

Roger Federer iese din circtuitul ATP drept unul din cei mai mari jucători din istoria acestui sport. Are în palmares nu mai puțin de 20 de titluri de Mare Șlem, 101 titluri ATP și a fost lider al clasamentului ATP.

În ultimii ani, tenismenul a suferit mai multe accidentări și intervenții chirurgicale care l-au ținut departe de terenul de tenis.

De-a lungul carierei sale, Federer a strâns din tenis peste 130 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

În luna august, și Serena Williams și-a anunțat retragerea din tenis. Ultimul său meci profesionist a fost la US Open.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE