Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Reacţii din lumea tenisului la retragerea lui Roger Federer. WTA: „Definiţia măreţiei. Sfârşitul unei epoci”

De Sabina Coman  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Legendarul tenisman elveţian Roger Federer şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă, indicând că ultimul turneu la care va participa va fi competiţia pe echipe Laver Cup, săptămâna viitoare la Londra. Anunțul retragerii lui Roger Federer a stârnit un val de reacții pe rețelele sociale.

Carlos Alcaraz: „Roger a fost unul din idolii mei și o sursă de inspirație. Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru acest sport. Tot îmi doresc să joc cu tine. Îți doresc tot norocul din lume pentru tot ce va urma în viața ta.”

Juan Martin del Potro: „Te iubesc, Roger. Mulţumesc pentru tot ce ai făcut pentru tenis şi pentru mine. Tenisul nu va mai fi niciodată acelaşi fără tine.”

Andy Roddick: „Mulţumesc pentru amintirile împărtăşite. A fost o onoare să împărţim timpul şi experienţele pe cele mai sacre terenuri ale sportului. Să vii cu veşti.”

Billie Jean King: „Este campionul campionilor. Are cel mai complet joc din generaţia sa şi a cucerit inimile iubitorilor sportului din lumea întreagă cu rapiditatea sa incredibilă pe teren (...). A avut o carieră istorică cu amintiri care vor rămâne. Îţi dorim mult succes pe măsură ce îţi continui călătoria."

Martina Navratilova: „Ce mesaj sincer, plin de dragoste, de viaţă, de speranţă, de pasiune şi de recunoştinţă. Exact ca tenisul pe care l-a jucat Roger şi care ne-a plăcut atât de mult. Mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc pentru toată magia.”

Rod Laver: „Mulţumesc pentru tot, Roger. Pe curând. Rocket.”

Turneul de la Roland Garros: „Legendă a tenisului”, postare însoţită de o fotografie a jucătorului pe zgură.

ATP Tour: „Ai schimbat tenisul #Rforever.”

Wimbledon: „A fost o şansă să fim martorii călătoriei tale şi să te vedem devenind un campion în toate sensurile cuvântului (...). Tot ce putem spune este că îţi mulţumim, pentru amintiri şi pentru bucuria pe care ai dăruit-o atâtor oameni.”

WTA: „Definiţia măreţiei. Sfârşitul unei epoci #ThankYouSerena #RForever", postare însoţită de o fotografie în care Federer se află alături de Serena Williams.

Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO): „Roger Federer este un gentleman pe teren şi în afara lui şi un adevărat campion olimpic. Felicitări pentru cariera ta excepţională, mult succes pentru viitor. Sper că drumurile noastre se vor putea întâlni din nou.”

Jocurile Olimpice: „Un sportiv uriaş. O carieră incredibilă. Îţi mulţumim pentru tot @rogerfederer, ne vei lipsi!”

Toni Nadal: „Rafael nu ar fi fost atât de puternic fără Roger Federer. De fiecare dată trebuia să-şi ridice nivelul. Împreună cu Djokovic, fiecare a făcut ca nivelul celuilalt să evolueze. Este o zi foarte proastă pentru toţi cei care iubesc tenisul. Am un băiat care îl admira pe Federer, aştepta să revină şi acum ştim că e ultimul său meci. Avea combinaţia perfectă între eficacitate şi clasă.”

Distribuie

Taguri