Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lando Norris a spart trofeul câștigat de Max Varstappen la Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei. Care e valoarea pagubei

Max Verstappen (25 de ani) a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, însă dublul campion mondial de la Red Bull nu s-a putut bucura de trofeu decât câteva secunde. Iar asta s-a întâmplat pentru că Lando Norris (23 de ani), de la McLaren, i-a spart bijuteria olandezului, chiar pe podiumul de premiere.

La festivitatea de decernare a premiilor, când piloții au primit trofeele și sticlele de șampanie, Norris, care a terminat cursa pe locul secund, a izbit cu putere sticla de șampanie de podiumul pe care Max își lăsase trofeul. Acesta a căzut și s-a rupt.

Lando Norris i-a spart trofeul lui Max Verstappen, la Marele Premiu al Ungariei

Lando Norris a observat că a stricat trofeul, dar și-a continuat sărbătorirea performanței. Britanicul de la McLaren a bifat al optulea podium din cariera sa. Ba mai mult, nici olandezul Verstappen nu părea deranjat. Cei doi chiar s-au amuzat de situație.

"Nu-mi pasă. Da, l-am spart de bucurie! Nu a fost cu intenție, așa am sărbătorit eu, am lovit cu sticla, iar Max și-a pus trofeul la locul nepotrivit", a spus Norris, citat de publicația Talksport.

Cei de la Red Bull și-au cerut scuze pe Twitter.

“Ne pare rău, Red Bull Racing și Max Verstappen”, a postat echipa McLaren.

“O să avem nevoie de nişte adeziv. Record doborât, trofeu distrus”, a fost răspunsul echipei Red Bull.

Cât costă trofeul lui Max Verstappen, distrus de Lando Norris

Trofeul decernat la Marele Premiu al Ungariei este unul dintre cele mai frumoase ale sezonului de Formula 1. De 17 ani, acesta este făcut manual, din porțelan, la celebra fabrică maghiară Herend Porcelain Manufactory și procesul de fabricație a durat trei luni. În acest an, la crearea trofeului a fost aleasă culoarea roz, în acord cu noul film lansat recent, Barbie. Prețul acestui trofeu este de 40.000 de euro.

Primul trofeu făcut de această fabrică pentru Marele Premiu al Ungariei a fost decernat în 2006, iar în fiecare an, trofeul arată diferit.

Evident că au apărut și reacții ale fanilor după acest moment, iar unii se întreabă, mai în glumă, mai în serios, dacă trofeul avea cumva asigurare.

În Ungaria, liderul clasamentului mondial, Max Verstappen, a obținut cea de-a noua sa victorie din cele 11 etape de până acum și a ajuns la 44 de victorii în carieră. Norris a terminat pe 2, iar Sergio Perez (Red Bull) a fost al treilea.

Victoria lui Verstappen a însemnat al 12-lea succes consecutiv al echipei Red Bull, care a câștigat toate cursele începând cu ultima etapă a sezonului trecut și a depășit recordul lui McLaren din 1988.

Alte incidente în care sportivii au stricat trofeele primite

Însă Lando Norris nu este singurul sportiv care distruge un trofeu. Au existat și fotbaliști celebri care au făcut înconjurul lumii prin astfel de întâmplări. De exemplu, în 2011, în timp ce Real Madrid sărbătorea, într-un autocar decapotabil, câștigarea Cupei Regelui Spaniei, Sergio Ramos a scăpat trofeul de 10.000 de euro sub roțile autocarului.

Tot în 2011, portarul lui Ajax, Martin Stekelenburg, a scăpat din mâini trofeul de campion al Olandei, în timp ce sărbătorea într-un autocar descoperit, împreună cu restul echipei. El a fost "ajutat" și de colegul său Jan Vertonghen.

Un an mai târziu, același Jan Vertonghen, în timp ce acorda un interviu după cucerirea titlului cu numărul 31, a scăpat trofeul de argint peste degetele de la piciorul stâng.

În 2013, când Ajax a devenit campioana Olandei pentru a 32-a oară, fundașul Daley Blind a răsturnat trofeul de pe masă.

S-a întâmplat și la tenis. În 2000, rusul Marat Safin a scăpat trofeul primit după câștigarea turneului de la Barcelona, în finala cu spaniolul Carlos Ferrero.

În 2008, echipa de hochei Spokane Chiefs a câștigat Memorial Cup, după 4-1 cu Kitchener Rangers. Însă superbul trofeu a fost scăpat pe gheață și s-a spart în bucăți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE