Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Formula 1: Primul pilot înlocuit în timpul sezonului 2023. Daniel Ricciardo va pilota pentru Alpha Tauri până la finalul sezonului

Alpha Tauri a luat decizia de mult speculată cu privire la soarta lui Nyck de Vries. Pilotul olandez va fi înlocuit de Daniel Ricciardo, iar schimbarea are efect imediat, ceea ce înseamnă că ”Ricci” va pilota începând cu etapa din Ungaria, din perioada 21-23 iulie.

Nyck de Vries, care se afla la primul său sezon ca pilot de Formula 1 full-time, nu a impresionat și, după 10 etape, se află la coada clasamentului piloților, fără niciun punct adunat. În aceeași situație se află numai Logan Sargeant, pilotul american de la Williams.

Șefii de la Red Bull nu au mai avut răbdare cu tânărul olandez și au decis înlocuirea sa cu Daniel Ricciardo. Rămas fără echipă la finalul sezonul 2022, după ce McLaren a ales să nu-i prelungească contractul, australianul s-a întors ca pilot de rezervă la Red Bull, echipă de la care a plecat la finalul sezonului 2018.

Ricciardo a avut ocazia să testeze monopostul Red Bull la Silverstone, iar în Ungaria va debuta la echipa a doua, Alpha Tauri, unde va fi coleg cu Yuki Tsunoda. Pilotul japonez se află la al treilea sezon la Alpha Tauri, iar în acest an a adunat numai două puncte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE