Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

La Săptămâna Modei de la Paris, Viktor&Rolf au prezentat rochii de prințesă cu susul în jos

Viktor&Rolf au întors moda cu susu-n jos. La propriu. În cadrul Săptămânei Modei de la Paris - Haute Couture - modelele au defilat pe podium în rochii de prințesă răsturnate în toate direcțiile.

Rochiile de prințeasă răsturnate au devenit virale pe rețelele de socializare

Prezentarea de primăvară-vară 2023 a casei de modă de lux avangardiste Viktor&Rolf a început simplu, cu trei rochii clasice cu corset, în culori pastelate ce aminteau de prințesele din filmele Disney. A patra ținută a surprins audiența: o rochie la fel de elegantă, depărtată însă de corp la câțiva centimetri.

A urmat o rochie purtată, cu ghilimele de rigoare, în diagonală. Apoi, pe podium, a apărut o rochie purtată paralelă cu solul. Un model a pășit pe lângă o rochie pastelată, din tul și fără umeri, iar un alt model a îmbrăcat o rochie de mireasă, tot paralelă cu podeaua elegantă a Hotelului Intercontinetal din Paris. Dar niciuna dintre acestea nu a fost starul show-ului. Toate telefoanele și aparatele de fotografiat au fost îndreptate către o rochie de Cenușăreasă purtată cu susul în jos.

Pozele și videourile de la prezentare au devenit imediat virale pe social media, unde colecția a fost extrem de lăudată.

Creatorii au vrut să demonstreze că trăim într-o lume a absurdului

După show, Rolf Snoeren a explicat pentru Vogue că și-a propus să ironizeze stereotipul rochiilor de bal: „Am vrut să arătăm absurditatea rochiilor de bal în secolul XXI”. Acesta a adăugat faptul că trăim în era internetului și a tehnologiei: putem face poze pe care să le inversăm imediat și să folosim filtre care să ne ajute să ajungem la proporțiile dorite. Pe deasupra, un simplu scroll pe TikTok sau Instagram ne trece de la videouri cu rețete sau makeup la războiul din Ucraina. Este o lume a absurdului. Iar noua colecție și-a propus să demonstreze fix acest lucru.

Casa de modă olandeză Viktor & Rolf, înființată în 1993 și condusă de Viktor Horsting și Rolf Snoeren, este cunoscută pentru spectacolele sale inovatoare, cu siluete exagerate și narațiuni atipice. Colecția haute-couture de toamnă-iarnă a inclus două versiuni ale fiecărui look, iar cu un sezon înainte pe podium au defilat modele care purtau haine cu umerii atât de ridicați încât le „înghițeau” gâtul, și unghii la fel de lungi ca degetele.

Prezentarea de modă a oferit un show distractiv, care a reușit foarte bine să readucă haute-couture la menirea sa de altădată: cea de a uni moda cu arta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE