Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kovesi nu candidează la președinție. ”Probabil că sunt persoane care nu pot trăi fără să se gândească la mine”

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, a declarat, luni, în exclusivitate la Euronews România, că nu va candida la alegerile prezidențiale nici după ce își va încheia mandatul în 2026.

Întrebată dacă vizita pe care a efectuat-o la Cluj a avut caracter electoral, așa cum s-a vehiculat în spațiul public, Kovesi a reiterat că nu va candida la președinție.

”Nu mă pregătesc pentru nicio candidatură. Am avut o vizită de două zile în concediu, în timpul meu liber. Cred că nu este nicio problemă dacă în timpul meu liber mă duc într-o librărie, într-o biserică sau într-o cofetărie. Este alegerea mea. Este tot alegerea mea în timpul liber cum mă îmbrac. Nu înseamnă că dacă am luat ie atunci când mă duc la biserică că candidez la președinție.

Am spus de mai multe ori că nu candidez. Nu m-am răzgândit. Singur, începând de astăzi și mâine sunt aici în calitate oficială. Vizitez colegii, vizitez biroul nostru din România. Avem 35 de birouri în 22 de state membre. Le-am vizitat aproape pe toate”, a precizat fosta șefa DNA.

Întrebat de ce figurează în sondaje printre preferințele românilor când vine vorba despre posibilii candidați la președinție, Kovesi a subliniat că nu a cerut să fie în ”niciun sondaj”.

”Eu n-am cerut să nu fiu în niciun sondaj, dar probabil că sunt persoane care nu pot trăi fără să se gândească la mine. N-am vreo explicație”, a adăugat ea.

Cât despre ce va face după încheierea mandatului de la conducerea Parchetului European în 2026, Kovesi a spus că ”știe ce va face”, dar va candida la președinția României.

”Știu ce voi face, dar nu voi candida la președinția României”, a menționat ea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE