Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Marinei: ”Securitatea României a fost consolidată. Eforturile de întărire a structurilor NATO vor fi continuate”

Klaus Iohannis a declarat, marţi, de Ziua Marinei, că securitatea României a fost consolidată şi că eforturile de întărire a structurilor NATO de pe teritoriul României vor fi continuate.

"Am consolidat securitatea României şi vom continua eforturile de întărire a structurilor NATO de pe teritoriul României, în special a grupului de luptă NATO înfiinţat la Cincu în 2022, care reprezintă o componentă importantă a procesului amplu şi permanent de consolidare a posturii Aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic şi în regiunea Mării Negre, pe termen lung", a spus şeful statului la festivităţile organizate cu prilejul Zilei Marinei Române, în faţa Comandamentului Flotei din Portul Constanţa.

Acesta spune că războiul de agresiune dus de Federaţia Rusă în Ucraina reprezintă "riscuri semnificative" la adresa securităţii în Marea Neagră.

"Ne aflăm în vecinătatea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, iar recentele escaladări, inclusiv atacul asupra infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, în apropierea apelor teritoriale şi a ţării noastre, reprezintă riscuri semnificative la adresa securităţii în Marea Neagră", a afirmat şeful statului.

Şeful statului a venit la Constanţa împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis.

Iohannis, mesaj pentru marinari

”Îmi face o deosebită plăcere să fim împreună în această zi de sărbătoare, dedicată marinarilor militari și civili.

Este emoționantă prezența atât de multor oameni la aceste ceremonii prilejuite de Ziua Marinei Române, care sunt deja o tradiție așteptată, în fiecare an, cu multă bucurie.

Ziua de 15 august a devenit, iată, un prilej de a ne reaminti de simbolurile națiunii noastre, care ne inspiră să fim mai aproape unii de alții și să înțelegem, din nou, cât de puternici putem fi împreună, pentru a ne construi un viitor mai bun.

Dragi marinari, aveți admirația și recunoștința noastră pentru devotamentul și demnitatea cu care purtați drapelul României pe mările și oceanele lumii.

Profesia dumneavoastră vă definește ca oameni care au ales un mod de viață presărat cu provocări și sacrificii, dar și cu satisfacții pe măsură.

Gândurile noastre de prețuire și gratitudine se îndreaptă astăzi și către cei care și-au dedicat viața și au făcut suprema jertfă sub pavilionul național. Aducem, astfel, un pios omagiu eroilor mărilor și oceanelor.”, a mai spus Președintele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE