Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, în Emiratele Arabe Unite. Președintele a vizitat Masdar City, oraș axat pe sustenabilitate

Președintele Klaus Iohannis se află în Emiratele Arabe Unite pentru o vizită oficială. Este prima vizită la nivel de preşedinte al României în această ţară în ultimii 20 de ani.

Preşedintele a vizitat, sâmbătă, Monumentul Martirilor şi Marea Moschee din Abu Dhabi, în prima zi a vizitei oficiale pe care o efectuează în Emiratele Arabe Unite.

Duminică a mers în Masdar City, un oraş situat lângă Abu Dhabi şi axat pe asigurarea unui grad ridicat de sustenabilitate, ca proiect de dezvoltare urbană.

Alături de şeful statului, la Masdar City, s-au aflat şi membri ai Guvernului, respectiv ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, precum şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca, potrivit Agerpres.

Tehnologiile din Masdar City pot inspira orașe din România

La Masdar City, preşedintelui Iohannis i-au fost prezentate soluţii de transport şi de arhitectură urbană sustenabilă, de răcire şi ventilaţie urbană, de generare a energiei la nivelul clădirilor, precum şi de utilizare optimă a luminii naturale în unităţile de cercetare şi învăţământ.

"Tehnologiile şi soluţiile testate în Masdar City pot inspira proiecte din alte oraşe, inclusiv oraşe din România, care sunt din ce în ce mai interesate de sustenabilitate. La dezvoltarea acestor soluţii contribuie inclusiv cercetători români, afiliaţi institutelor de cercetare din Masdar City", menţionează Administraţia Prezidenţială.

Programul oficial anunțat este lejer, astfel că Iohannis se va întâlni abia luni cu Președintele Emiratelor Arabe Unite, iar marți cu premierul. Cei doi preşedinţi vor discuta despre cooperarea în domenii de importanţă majoră pentru cele două state, precum cel energetic, IT, agricultură sau securitate alimentară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE