Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu președintele Germaniei: „ Noi sancțiuni pentru Rusia. Presiunea trebuie să se intensifice”

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu omologul german german, Frank-Walter Steinmeier, aflat în vizită oficială în Români. La finalul discuțiilor, șeful statului a reconfirmat relația bilaterală dintre țara noastră și Germania, potrivit Agerpres.

„Am evocat în cadrul întâlnirii noastre puntea solidă dintre cele două ţări, care este reprezentată pe de o parte de comunitatea românească din Germania, pe de cealaltă parte de cea a etnicilor germani din România. Desigur, discuţiile de astăzi s-au concentrat pe situaţia gravă de securitate generată de războiul Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, precum şi pe combaterea efectelor sale multiple”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că a reconfirmat sprijinul deplin pe care România îl acordă tuturor refugiaţilor din Ucraina care vin în ţara noastră, prin măsuri concrete, inclusiv prin operaţionalizarea centrului logistic umanitar de la Suceava.

„Este crucial ca sprijinul Uniunii Europene şi al statelor membre să continue, atât pentru Ucraina, cât şi pentru refugiaţii ucraineni. Am prezentat totodată măsurile luate de România pentru a sprijini economia Ucrainei, greu încercată de război, prin facilitarea tranzitului, prin ţara noastră, al mărfurilor ucrainene, inclusiv al produselor alimentare, către pieţe terţe. Am abordat, de asemenea, necesitatea adoptării de noi sancţiuni pentru Rusia şi a continuării demersurilor de izolare a acesteia pe plan internaţional. Presiunea trebuie să se intensifice, pentru ca Rusia să înceteze invazia şi să pună capăt agresiunii. 

Iohannis, despre relația dintre România și Germania: „Legăturile noastre economice sunt foarte strânse”

Președintele a mai menționat că relația bilaterală, cu caracter strategic, dintre România şi Germania este solidă și are perspective foarte bune, în ciuda perioadei actuale dificile, marcate de multiple provocări.

„Legăturile noastre economice sunt foarte strânse, Germania fiind, de mulţi ani, primul partener comercial al României şi al treilea investitor în economia românească. Am evocat în cadrul întâlnirii noastre puntea solidă dintre cele două ţări, care este reprezentată pe de o parte de comunitatea românească din Germania, pe de cealaltă parte de cea a etnicilor germani din România", a mai spus Iohannis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE