Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, după deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucraina, în UE: Un rezultat istoric

Klaus Iohannis a catalogat decizia Consiliului European de a începe negocierile de aderare la UE cu Republica Moldova și Ucraina drept ”un rezultat istoric”.

"Vreau să vă spun că acum câteva minute a fost formal aprobat capitolul -Extindere-, însemnând că în Consiliul European s-a decis acordarea începerii negocierilor de aderare pentru Ucraina și Moldova, așa cum a propus Comisia Europeană.

S-a decis acordarea statului de candidat Georgiei și inclusiv pe Bosnia Herțegovina avem un text destul de pozitiv, urmând probabil o decizie pozitivă în primăvară.

În acest sens, felicitări Republicii Moldova, felicitări Ucrainei, și mult succes în negocierile de aderare. Acesta este primul rezultat al Consiliului de astăzi și cred că nu exagerez dacă spun că este un rezultat istoric.

Este un pas foarte-foarte important pentru Moldova, pentru Ucraina, de asemenea, și pentru Georgia, și sunt foarte optimism că lucrurile vor merge bine mai departe. Și Republica Moldova, și Ucraina, s-au străduit foarte mult, au reușit într-un timp record să obțină progrese remarcabile și aceste progrese au fost văzute și onorate astăzi de Consiliul European", a spus Klaus Iohannis.

Consiliul European a anunțat joi deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova și Ucraina și acorsarea statutului de candidat pentru Georgia.

"Aceasta este o victorie pentru Ucraina. O victorie pentru toată Europa. O victorie care motivează, inspiră și întărește.

Decizia #EUCO de deschidere a negocierilor de aderare la UE cu Ucraina și Moldova a fost adoptată. Mulțumesc tuturor celor care au lucrat pentru ca acest lucru să se întâmple și tuturor celor care au ajutat. Îi felicit astăzi pe fiecare ucrainean. De asemenea, felicit Moldova și personal pe @SanduMaia. Istoria este făcută de cei care nu se plictisesc să lupte pentru libertate", a spus Zelenski într-o postare pe platforma de socializare X.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE