Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis: Dorim să ne implicăm mult mai mult în Republica Moldova

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, joi seară, și despre relația dintre România și Republica Moldova - de astăzi, stat candidat la aderare.

"Cred că toată lumea a înțeles că acordarea statutului de candidat vrea nu doar să arate că ne dorim ca Republica Moldova să devină stat membru al Uniunii, ci și dorim să ne implicăm cu toții mult mai mult în Republica Moldova, pentru a-i ajuta pe oameni, pentru a ajuta instituțiile statului." a precizat Iohannis în răspunsul acordat unui jurnalist care-l întrebase despre securitatea Republicii Moldova.

"Noi, din România, suntem extrem de implicați de foarte multă vreme, dar acum chiar sunt convins că și alții se vor implica din ce în ce mai mult. S-a văzut, de altfel, și prin numărul mare de vizite de nivel foarte înalt care au avut loc în ultimele luni și la Chișinău. Asta creează securitate, fiindcă, prin asta, instituțiile moldovenești devin mai solide, economia credem că se va îmbunătăți, întreaga procedură va face statul moldovean să funcționeze mai bine și, astfel, implicit, o să crească nivelul de securitate și moldovenii se vor simți parte din acest mare proiect care este Uniunea Europeană." a continuat șeful statului.

Pe finalul declarațiilor, Iohannis a descris și perspectiva românească asupra reușitei istorice a Moldovei.

"Ne bucurăm foarte mult de acest succes, la care România a lucrat, deci ne-am implicat. Tot timpul ne-am implicat pentru a promova înțelegerea și, iată, acum și acordarea statutului. Acest lucru ne bucură foarte mult, însă, să fim conștienți, este primul pas dintr-o serie mai lungă de pași și eu îmi doresc tare mult ca, într-un termen rezonabil, să ajungem în faza în care se întâmplă ce am descris în prima mea campanie electorală pentru Președinția României, ca România și Moldova să fie împreună în Uniunea Europeană."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE