Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, despre românii blocați în Fâșia Gaza. ”Facem eforturi să deblocăm situația”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că întreaga comunitate internaţională face eforturi în ceea ce privește eliberarea cetățenilor blocaţi în Gaza.

Iohannis a evidențiat, înaintea participării la reuniunea Consiliului European, că România nu este singura țară care are cetățeni blocați în Fâșia Gaza, pe fondul conflictului dintre Israel și gruparea Hamas.

”Pentru cei care sunt blocați Gaza, noi împreună cu toată comunitatea internațională facem eforturi să deblocăm situația. Din nefericire, până acum nimeni nu a reușit să facă acest lucru și nu suntem singurii care avem cetățeni blocați în Gaza.

Suntem foarte implicați în acest discuții și vom continua. Sperăm ca la un moment dat să apară un progres.

Ce poate să facă România: să continue să se implice în negociere, ceea ce facem și o facem foarte bine, doamna ministru Odobescu și întreaga echipă sunt foarte dedicați și foarte bine implicați”, a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Iohannis: ”Pledăm pentru soluția celor două state”

”În ceea ce privește discuțiile de la Bruxelles, voi reitera poziția României care este foarte bine cunoscută. Este o poziție stabilă de multe decenii. Noi pledăm pentru soluția celor două state și pledăm în același timp, pentru partea Israel; au dreptul să se apere, este indiscutabil.

Pentru partea palestiniană este clar că trebuie găsite soluții pentru a nu avea civili care până la urmă să plătească prețul acestui război, ci Hamas trebuie targetat”, a mai spus Iohannis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE