Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis vrea al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. „Este nevoie de măsuri mai ferme”

Președintele Klaus Iohannis a discutat, joi, cu omologul său lituanian despre aplicarea celui de-al nouălea sancțiuni împotriva Rusiei din cauza războiului pe care le-a declanșat în Ucraina.

Aflat într-un turneu diplomatic în Țările Baltice, Klaus Iohannis a fost primit la Palatul Prezidențial din Vilnius de către omologul său lituanian, Gitanas Nausėda.

„Este nevoie de noi sancțiuni la adresa Rusiei în coordonare și cu aliații noștri. Este nevoie de măsuri mai ferme din partea noastră și se lucrează la astfel de abordări”, a declarat Klaus Iohannis.

La rândul său, președintele lituanian a afirmat că este nevoie de sancțiuni suplimentare împotriva cetățenilor și băncilor rusești.

„Am discutat nevoia de a creșterii presiunii asupra Rusiei și am propus să finalizăm al nouălea pachet de sancțiuni, pentru a lărgi lista de sancțiuni la nivelul oficialilor ruși și băncilor rusești”, a afirmat Gitanas Nausėda, președintele Lituaniei.

Declarațiile celor doi șefi de stat vin în contextul în care Uniunea Europeană pregătește cel de-al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

„Lucrăm din greu pentru a lovi Rusia acolo unde o doare, pentru a-i diminua și mai mult capacitatea de a purta un război împotriva Ucrainei și pot anunța astăzi că lucrăm cu toată viteza la un al 9-lea pachet de sancțiuni", a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE