Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kim Jong Un cere trupelor sale să fie pregătite de război. Armata trebuie să achiziționeze "mijloace de atac mai puternice"

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut forțelor sale să fie pregătite de război. Afirmația vine în contextul exercițiilor militare comune dintre Statele Unite și Coreea de Sud.

Phenianul condamnă aceste exerciții ale aliaților și spune că ar fi repetiții de invazie, potrivit AP. Cu acest pretext, Kim și-a accelerat și mai mult demonstrațiile de înarmare. De la începutul anului 2022 și până acum, Coreea de Nord a testat lansarea a peste 100 de rachete.

Crește pregătirea de război

Întâlnirea de joi a Comisiei militare centrale a Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, pe care Kim o controlează în calitate de președinte, a fost pentru a discuta despre creșterea pregătirii de război a armatei sale și despre stabilirea unor planuri de contramăsuri ofensive pentru a-i descuraja pe adversari.

După discuții privind intensificarea exercițiilor de război pentru a încorpora noi strategii și arme, Kim a semnat un ordin de punere în aplicare a unor "măsuri militare importante" nespecificate, a declarat agenția oficială de știri Korean Central News Agency din Pyongyang.

În timpul întâlnirii, Kim a subliniat că armata trebuie să achiziționeze "mijloace de atac mai puternice". El a cerut ca industria de muniții a țării să intensifice producția în masă a diferitelor arme și sisteme, iar armata să efectueze în mod activ "exerciții de război reale" pentru a asimila aceste sisteme și pentru a-și spori capacitățile de luptă, a precizat KCNA.

Kim l-a demis pe cel mai înalt general al armatei

Fotografiile de la întâlnire publicate de mass-media de stat l-au arătat pe Kim arătând puncte pe o hartă neclară a Peninsulei Coreene. Punctele păreau a fi regiunea metropolitană din jurul capitalei sud-coreene Seul, unde locuiesc jumătate din cei 51 de milioane de locuitori ai țării, și o zonă din jurul orașului central Daejeon, unde se află cartierul general al armatei sud-coreene.

Kim a făcut, de asemenea, schimbări de personal în timpul întâlnirii, numindu-l pe vice mareșalul Ri Yong Gil ca noul său șef al Statului Major General, în locul generalului Pak Su Il, potrivit KCNA.

Întâlnirea a avut loc la doar câteva zile după ce Kim a vizitat fabrici care produc echipamente militare. În următoarele zile, Statele Unite și Coreea de Sud vor reîncepe exercițiile militare comune, în apropiere de Coreea de Nord.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE