Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Khaby Lame, cel mai urmărit influencer de pe TikTok, a devenit cetățean italian

Khaby Lame s-a născut în Senegal, apoi s-a mutat în Italia de mic copil și a crescut într-o zonă săracă din orașul Chivasso, în afara orașului Torino.

Un succes mut

Când COVID-19 a lovit, tânărul de 22 de ani și-a pierdut locul de muncă într-o fabrică și a fost nevoit, ca milioane de italieni, să rămână acasă.

Lame a apelat la rețelele de socializare pentru a trece timpul, iar cu videoclipurile sale tăcute a ajuns vedetă pe TikTok. În prezent, el are 148,5 milioane de urmăritori și a devenit o vedetă internațională. În iunie anul trecut, el l-a detronat pe americanul Charlie D'Amelio și pe cei 142 de milioane de abonați ai săi.

Marca sa distinctivă? Reacțiile mimate și tăcute la evenimente pe care le consideră absurde, cu motto-ul TikTok: „If u wanna laugh u r in the right place”.

„Mă simțeam deja italian”

În ciuda succesului său mondial și a contractelor de sponsorizare care au urmat, Lame este mândru de originile sale umile. După ceremonia care a avut loc miercuri la Chivasso, în cadrul căreia i s-a acordat oficial cetățenia italiană, Lame și-a amintit de copilăria sa de pe Via Togliatti, într-un cartier sărac.

„Am trăit întotdeauna în mahalale, dar acolo, în condițiile în care nu aveam nimic, eram fericiți, ne bucuram, ne jucam în curte, chiar dacă nu aveam nimic”, își amintește Khaby Lame.

Lame, la fel ca mulți copii de migranți din Italia, a trebuit să aștepte până la vârsta adultă pentru a deveni cetățean.

„Mă simțeam deja italian înainte, vreau să spun, înainte de ziua de azi. Așa că foarte puține lucruri s-au schimbat”, a spus el.

În Italia, prevalează dreptul de sânge și nu legea pământului: este necesar să ai un părinte italian pentru a obține cetățenia italiană, în caz contrar etapele sunt adesea foarte lungi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE