Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

TikTok va folosi datele personale ale utilizatorilor fără permisiunea lor. Italia vrea să impună restricții aplicației

Publicat de: Mirabela Vasile

TikTok va folosi datele personale ale tuturor utilizatorilor, fără consimţământul lor. Autoritatea italiană pentru protecţia datelor va veni cu restricții clare pentru aplicație dacă aceasta nu își va retrage modificările.

Instituția italiană a transmis un avertisment oficial aplicaţiei chineze TikTok, privind încălcarea regulilor de confidenţialitate din Uniunea Europeană.

Aplicaţia a anunţat utilizatorii că începând cu ziua 13 iulie va oferi publicitate direcţionată, fără a cere permisiunea utilizatorilor pentru folosirea datelor personale.

TikTok susţine că acţionează în interesele legitime ale companiei, însă acestea nu sunt în conformitate cu regulile Uniunii Europene.

Autoritatea a declarat că va impune restricţii aplicaţiei TikTok, în cazul în care nu îşi retrage modificările de politică anunţate.

”Ne străduim să construim o experienţă personalizată pentru comunitatea noastră şi, în acelaşi timp, ne angajăm să respectăm confidenţialitatea utilizatorilor noştri şi să funcţionăm în conformitate cu toate reglementările relevante. Evaluarea notificării recente a Agenţiei Italiene pentru Protecţia Datelor este încă în desfăşurare şi nu putem comenta mai mult”, a susținut un purtător de cuvânt al TikTok.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE