Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

”Ne vrem copiii înapoi!”. Kate Winslet, mesaj puternic împotriva pericolelor din social media

Publicat de: Elena Moldoveanu

Kate Winslet s-a numărat printre câştigătorii galei BAFTA TV Awards 2023, organizată duminică seară la Londra, în timpul căreia celebra actriţă britanică, care are în palmares şi un premiu Oscar, s-a folosit de discursul ei de acceptare a premiului pentru a lansa un apel în vederea combaterii conţinuturilor vătămătoare publicate pe reţelele de socializare, potrivit Agerpres și Associated Press.

Kate Winslet a fost premiată la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal" pentru interpretarea mamei unei adolescente afectate de reţelele de socializare în "I am Ruth", o miniserie TV.

"Miniseria 'I am Ruth' a fost făcută...pentru familiile care simt că au fost luate ostatice de pericolele din lumea online, pentru părinţii care şi-ar dori să poată încă să comunice cu copiii lor adolescenţi, dar care nu mai pot să facă acest lucru", a declarat Kate Winslet.

Actrița a vorbit în discursul de acceptare al premiului despre sănătatea mintală a copiilor, afectată de conținutul nepotrivit întâlnit în social media.

"Pentru tinerii care au devenit dependenţi de reţelele de socializare şi de partea lor întunecată: aceasta nu trebuie să fie viaţa voastră. Pentru oamenii aflaţi la conducere şi pentru oamenii care pot face o schimbare: vă rog, incriminaţi conţinuturile vătămătoare. Vă rog, eradicaţi conţinuturile vătămătoare. Nu le dorim. Ne vrem copiii înapoi.

Nu vrem să stăm treji, îngroziți pentru sănătatea mintală a copiilor noștri. Și pentru orice tânăr care ar putea asculta și care simte că este prins într-o lume nesănătoasă, vă rugăm să cereți ajutor", a adăugat vedeta britanică.

Kate Winslet, mesaj pentru fiica ei

Actriţa britanică joacă alături de fiica ei din viaţa reală, Mia Threapleton, în această miniserie.

"Nu numai că îți vezi copilul făcând ceva ce îi place, dar și făcând-o incredibil de bine. Și ceea ce a trebuit să facă pentru a crea acest personaj și pentru a săpa cu adevărat în interiorul ei, este un lucru destul de înfricoșător ca actor atunci când trebuie să faci asta. Și am făcut asta împreună. Și, da, când am văzut produsul finit, nu mi-a venit să cred că am reușit și nu mi-a venit să cred că a fost ea. Este atât de strălucitoare.”

Actrița a declarat că și-ar fi dorit să își poată împărți trofeul cu colega ei de scenă, fiica Mia Threapleton.

”Dacă aş putea să rup acest premiu în două, i-aş oferi cealaltă jumătate fiicei mele... Am reuşit asta împreună, fetiţo".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE