Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jucătorii de tenis ruși se gândesc să își schimbe cetățenia pentru a participa la turnee

Jucătorii ruși de tenis Daria Kasatkina și Andrey Rublev iau în considerare schimbarea cetățeniei, potrivit unor declarații făcute luni, spune agenția de presă rusă Tass.

La 1 martie, Federația Internațională de Tenis a suspendat calitatea de membru al federațiilor rusă și belarusă și a anulat orice turnee din aceste țări, excluzând, de asemenea, echipele ruse și belaruse din unele dintre competițiile mondiale-cheie. În aprilie, Regatul Unit a interzis jucătorilor ruși să concureze la turnee din Marea Britanie, cum ar fi Campionatele de la Wimbledon.

"Vorbind despre accesul la Wimbledon, ar fi acceptabil schimbarea pașaportului. Participarea ar fi permisă atunci", a spus Rublev în interviul, care a fost postat pe canalul de YouTube al jurnalistului Kravchenko.

„Dacă suntem interziși de la toate turneele și vreau să continuăm spre o carieră sportivă, atunci da, acea [schimbarea cetățeniei] ar fi una dintre opțiuni.”

Kasatkina a exprimat o serie de gândire similară.

"Federația noastră a dispărut pentru Federația Internațională de Tenis. Campionatul mondial ne-a fost luat. Lucrurile sunt în aer cu Olimpiada", a spus ea. "Schimbarea pașaportului? Vom vedea."

Kasatkina și Rublev sunt câțiva dintre cei mai buni jucători de tenis ruși la nivel global.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE