Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden pleacă în vacanță după ce s-a vindecat de COVID-19. Destinația aleasă de liderul de la Casa Albă

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Președintele american Joe Biden a decis să meargă în concediu pe insula Kiawah din statul Carolina de Sud, după ce s-a vindecat de COVID-19. Liderul de la Casa Albă își va petrece concediu până spre sfârșitul săptămânii viitoare într-o stațiune de golf pe care a mai vizitat-o.

Joe Biden și-a petrecut mai multe week-end-uri la reședințele sale din statul Delaware, însă, de când a devenit președinte, în ianuarie 2020, nu a mai vizitat insula Kiawah. Un oficial de la Casa Albă a confirmat călătoria preşedintelui, dar nu a precizat unde şi cât timp va sta el acolo, potrivit agenției Reuters, citate de Agerpres.

În vârstă de 79 de ani, Joe Biden tocmai s-a vindecat de COVID-19, însă marți încă mai acuza o tuse persistentă.

Deși predecesorii săi obișnuiau să organizeze conferințe de presă înainte de a pleca în tradiționalele vacanțe din august, președintele Joe Biden nu are în programul său vreun astfel de eveniment.

Liderul de la Casa Albă pleacă în concediu după mai multe succese în plan legislativ. Marți, Biden a promulgat legea pentru relansarea producției de semiconductori în SUA.

Rata aprobării președintelui american a ajuns la 40%, cel mai ridicat nivel din iunie, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos publicat marţi. În schimb, pentru Joe Biden urmează alegerile de la jumătatea mandatului, când democrații ar putea pierde majoritatea în Congres în fața republicanilor.

Joe Biden pleacă în vacanță, în plin scandal generat de percheziția pe FBI a desfășurat-o luni la reședința fostului președinte Donald Trump din Mar-a-Lago. Republicanul consideră că acțiunea este motivată politic. Purtătoarea de cuvânt a lui Biden, Karine Jean-Pierre, a susţinut că Departamentul Justiţiei nu a discutat cu liderul de la Casa Albă despre acest caz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE