Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Joe Biden l-a invitat pe președintele Braziliei la Washington la începutul lunii februarie şi îi promite „sprijin ferm”

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Preşedintele american Joe Biden l-a invitat pe omologul său brazilian Luiz Inacio Lula da Silva la Washington, la începutul lunii februarie. S-a întâmplat în cadrul unui apel telefonic care a avut loc luni, potrivit unui comunicat comun, care precizează că invitaţia a fost acceptată, transmite marţi France Presse, citată de Agerpres.

În timpul acestei convorbiri, preşedintele american i-a promis lui Lula „sprijinul ferm al Statelor Unite pentru democraţia braziliană şi pentru exprimarea liberei voinţe a poporului brazilian în recentele alegeri prezidenţiale pe care preşedintele Lula le-a câştigat”.

Acest apel telefonic a avut loc a doua zi după un atac al susţinătorilor fostului preşedinte de extremă dreapta Jair Bolsonaro împotriva principalelor instituţii din capitala Brasilia.

Lula, precum şi şefii Congresului şi al Curţii Supreme, au afirmat cu forţă necesitatea democraţiei în Brazilia, în ziua următoare invaziilor şi jefuirii a trei locuri emblematice ale puterii la Brasilia de către bolsonarişti dezlănţuiţi.

După scenele de haos din ajun, poliţia a procedat la numeroase arestări în rândul radicalilor care încă resping victoria lui Lula la peste două luni de la alegerea sa.

Asemenea scene au amintit de asaltul asupra Capitoliului de la Washington la 6 februarie 2021 de către susţinătorii preşedintelui american Donald Trump, predecesorul lui Joe Biden. 

Distribuie

Taguri