Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden îl ironizează pe Trump, pentru că are datorii: Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, şi-a luat în derâdere miercuri rivalul în alegerile din noiembrie pentru Casa Albă, pe fostul preşedinte Donald Trump (2017-2021), pentru datoriile pe care acesta din urmă le acumulează din cauza problemelor sale juridice, informează EFE, potrivit Agerpres.

”Zilele trecute, un bărbat a venit la mine şi mi-a spus: <<Domnule preşedinte, sunt sufocat de datorii. Sunt complet ruinat>>. M-am uitat la el şi i-am spus: <<Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta>>, a declarat Biden în timpul unui eveniment de campanie la Washington.

În ultimele săptămâni, echipa de campanie a lui Biden a devenit mai incisivă la adresa lui Trump, strategie care implică şi glumele actualului preşedinte sau luarea în derâdere a predecesorului său.

Datoriile lui Trump

În aprilie, Trump a plătit o cauţiune de 175 de milioane de dolari într-un caz de fraudă fiscală pentru că a minţit ani de zile cu privire la averea sa pentru a obţine beneficii financiare.

Iniţial judecătorul impusese o cauţiune de 454 de milioane de dolari, ceea ce l-a determinat pe fostul preşedinte să încerce să scadă cifra prin toate mijloacele, din cauza riscului ca averea sa să fie pusă sub sechestru.

În plus, într-un alt proces la începutul acestui an, un judecător l-a amendat pe Trump cu 83,3 milioane de dolari pentru defăimarea scriitoarei E. Jean Carrol, după ce aceasta l-a acuzat de viol.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE