Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden cere anchetă în cazul vânzării Twitter. „Relațiile tehnice ale lui Elon Musk cu alte țări merită să fie analizate”

Președintele american Joe Biden a declarat că merită cercetate relațiile noului patron al Twitter, Elon Musk, cu alte state străine. Liderul de la Casa Albă a fost întrebat de un reporter dacă Elon Musk reprezintă o amenințare la adresa securității naționale și dacă ar trebui investigată preluarea platformei Twitter, având în vedere că saudiții au fost implicați în tranzacție.

Într-o conferință de presă la Casa Albă, Biden a fost întrebat dacă, în opinia sa, ar trebui anchetată achiziționarea Twitter de către miliardarul Elon Musk, alături de guverne străine.

„Cooperarea sau relațiile tehnice ale lui Elon Musk cu alte țări merită să fie analizate, indiferent dacă face sau nu ceva nepotrivit. Nu sugerez acest lucru. Sugerez că merită să fie analizat și... dar asta este tot ce voi spune”, a declarat Joe Biden, președintele Statelor Unite.

Reacția președintelui american vine în contextul în care Elon Musk, cel mai bogat om din lume, le-a recomandat cetățenilor americani să-i aleagă pe candidații republicani la alegerile de la jumătatea mandatului care au avut loc marți.

Noul proprietar al rețelei Twitter a afirmat că este nevoie de un echilibru între puterea executivă și cea legislativă în Statele Unite.

Unul dintre magnații Arabiei Saudite, Prințul Alwaleed bin Talal, a participat la preluarea Twitter cu 1,89 de miliarde de dolari. Voci din Partidul Democrat au cerut deja demararea unei anchete privind implicarea saudiților în tranzacție.

La sfârșitul lunii trecute, Elon Musk a finalizat achiziționarea Twitter, după luni de tergiversări juridice, afacerea fiind estimată la 44 de miliarde de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE