Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden a semnat un proiect de lege pentru a evita "închiderea Guvernului"

Președintele american Joe Biden a semnat un proiect de lege pe termen scurt pentru a evita închiderea parțială a Guvernului, după cum a anunțat Casa Albă. Acest proiect de lege a fost aprobat joi de Senatul SUA , cu majoritate de voturi din parte democraților, după ce Camera Reprezentanților, care este controlată de republicani, l-a susținut cu mai puțin de 36 de ore înainte ca finanțarea să înceteze.

Joe Biden a semnat un proiect de lege pentru a evita "închiderea Guvernului"

În Camera Reprezentanților, din Senatul SUA, a fost adoptat un proiect de lege care amână cu o săptămână o așa-zisă "paralizie parțială a statului american", după un acord la care s-a ajuns cu o zi înainte între democrați și republicani, potrivit AFP.

Acest proiect votat de Senat prevede prelungirea cu șapte zile a bugetului de stat. În caz contrar, s-ar fi ajuns la o închidere temporară a unor administrații și servicii publice.

"Congresul a adoptat un proiect de lege care împiedică o închidere nocivă și oferă mai mult timp pentru a lucra la facturile de finanțare pentru întregul an. Este o veste bună pentru poporul american, dar vreau să fiu clar: aceasta este o soluție pe termen scurt. Congresul trebuie să-și facă treaba în zilele următoare", a postat Joe Biden.

Asemenea proceduri similare au mai avut loc. Din cauza tensiunilor dintre democrați și republicani, pe 8 ianuarie, liderii Camerei și cei ai Senatului SUA au anunțat că au ajuns la un acord de ultim moment în ceea ce privește cheltuielile pentru finanțarea guvernamentală.

La acea vreme, cifrele principale convenite de președintele Camerei, Mike Johnson și de liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, prevedeau 1,59 trilioane de dolari pentru anul fiscal 2024, dintre care 886 de miliarde de dolari pentru cheltuielile de apărare și 704 de dolari pentru celelalte cheltuieli. De asemenea, s-a convenit asupra unui acord secundar, în valoare de 69 de miliarde de dolari, în ajustări care vor merge către cheltuielile interne care nu vizează apărarea.

O procedură similară a mai fost pe 1 octombrie 2023, când Guvernul SUA a evitat o închidere a activităţii federale după ce atât Camera Reprezentanţilor, cât şi Senatul au convenit asupra unui acord de finanţare pe termen scurt, până pe 17 noiembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE