Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul anunţă că trei dintre soldaţii săi au fost răniţi într-un "tunel-capcană" la Rafah

Armata israeliană a anunţat că trei dintre soldaţii săi au fost răniţi uşor joi într-un "tunel-capcană" la Rafah, oraş din sudul Fâşiei Gaza unde trupele israeliene efectuează incursiuni cu începere de marţi, notează AFP.

"Soldaţii au fost evacuaţi la spital pentru a primi îngrijiri", a adăugat armata într-un comunicat.

Armata israeliană şi-a intensificat luni bombardamentele asupra cartierelor estice din Rafah, după ce le-a ordonat celor stabiliţi acolo să le evacueze. Acolo desfăşoară şi incursiuni terestre.

Israelul afirmă că ultimele batalioane ale Hamas se ascund la Rafah

Israelul afirmă că ultimele batalioane ale Hamas se ascund în Rafah şi insistă de luni de zile asupra hotărârii sale de a efectua o operaţiune terestră la scară largă în oraş pentru a distruge mişcarea care a lansat un atac sângeros în sudul ţării pe 7 octombrie.

Dar acest proiect se confruntă cu o puternică opoziţie la nivel internaţional - chiar şi din partea aliatului istoric american - în faţa temerii unui masacru printre cei 1,4 milioane de oameni înghesuiţi în oraş, potrivit datelor ONU, dintre care peste un milion de persoane strămutate în cele şapte luni de bombardamente şi lupte care au lăsat restul Fâşiei Gaza în ruine.

Preşedintele american Joe Biden a ameninţat miercuri seară că va suspenda livrarea anumitor arme către Israel - al cărui principal susţinător militar sunt Statele Unite - dacă soldaţii săi vor intra în Rafah.

Atacul Hamas în Israel pe 7 octombrie a dus la moartea a peste 1.170 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ AFP întocmit pe baza datelor oficiale israeliene. Aproximativ 250 de persoane au fost răpite de Hamas. Potrivit Israelului, 128 sunt încă ostatici în Fâşia Gaza, iar 36 sunt considerate moarte.

Drept represalii, Israelul a lansat o operaţiune militară în Fâşia Gaza care a făcut până în prezent 34.904 de morţi, în principal civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al guvernării Hamas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE